Mine beste Santorini reisetips!

Mine beste Santorini reisetips : Står denne idylliske øya i Hellas på bucketlista di? Da er det på tide å booke en tur. Med direktefly fra Oslo med Norwegian, kan du enkelt komme deg hit på noen få timer.  

Mine beste Santorini reisetips

Mine beste Santorini reisetips💙🇬🇷

Øya er liten, men består av flere byer, og de mest kjente heter Oia, Fira, Kamari, Vlychada, Perissa & Perivolos. Bor du i mellom disse, kan du redusere hotellprisene en god del. 

Et av mine beste tips før du planlegger turen, er å sette av penger til å leie ATV/Buddy eller bil. Etter min mening er det nødvendig for å oppleve alt Santorini har å by på. Taxi er dyrt og vanskelig å få tak i, og bussene er litt knotete og fulle av turister. Under høysesong er utleie av ATV/buddy og bil dyrt. Sett derfor av et par tusen så er du safe. 

Ikke forvent deg flotte hvite strender, fordi det eksisterer ikke🤭..men frykt ikke! Øya har mange fine bademuligheter utenom de kjente strendene som Kamari Beach og Perissa Beach. Leier du bil/ATV/Buddy vil jeg anbefale å droppe de kjente strendene og heller finne fine badeplasser langs veien. Da er du mer sjenert for turister og slipper å brenne beina på den glovarme lavasanden!

Her bor du på Santorini!

Azanti Suites booket vi på Hotels.com og kan virkelig anbefales! Hotellet består av 8 villaer i ulike størrelser med privat basseng/boblebad, frokost levert på døra hver morgen, utrolig hyggelige og serviceinnstilte ansatte og kanskje øyas fineste utsikt?!🤩🇬🇷 

Er det noe jeg er glad for, er det at vi brukte litt ekstra penger på hotellet samt valgte å bo utenfor de typiske stedene som Kamari, Oia og Fira. Bor du litt utenfor får du mye mer for pengene både rom/villa og utsiktsmessig. 

Azanti Suites fikk du sol fra morgen til verdens fineste solnedgang hver kveld. Samt har du den beste utsikten over vulkanen.  

Nærmeste by/dagligvarebutikk ligger ca 10min gåavstand, men det er også mulig å bestille lunsj/middag til villaen. Vi gjorde dette nesten hver kveld da det var så fredelig å spise til solnedgangen. De fleste «gode» restaurantene ligger i Oia og Fira men er proppet full av turister. Ikke noe for oss🤭 

Vi hadde villa nr 1 med privat basseng. Booker du i god tid i forkant, kan du få en ganske god pris mtp hva du får i retur. Oppholdet og selve hotellet vil jeg gi terningkast 6. 

Azanti Suites Santorini
Ved å booke suite med privat basseng, får du en villa på 33m2, en nydelig utsikt over vulkanen, oppvarmet basseng og en stor privat terrasse.

Red Beach

Personlig synes jeg ikke noe om strendene på Santorini – men dersom du vil på en strand, gå hit! Mindre turister og flere bademuligheter utenom på selve stranda👌 Du må gå et lite stykke fra parkeringsplassen, så ha på gode sko. (Med mindre du er en ekspert i flippers slik som meg..) 

Her tar du de beste bildene!

Jada, det er mange fine kjente fotospots i Oia og Fira – men hva med å finne egne lokasjoner? Eller enda bedre, der det ikke kryr av turister som skal ta det samme bilde som deg? 

Dra heller til de minste bydelene, som f.eks til Pyrgos eller Emporio. Her tok vi bilder i fred og ro uten en eneste turist til stede

Jeg skulle ønske jeg kunne tipsa om gode restauranter, men helt ærlig var maten relativt lik på de fleste stedene. De aller fleste hadde minst to veganske og vegetariske alternativer på menyen, men det var ikke alle som forsto forskjellen på vegansk og vegetar. På Azanti suites kunne du bestille roomservice når som helst, noe som ble godt brukt hos oss. Her var maten helt fantastisk, og det var mye bedre for oss å spise alene foran solnedgangen i fred og ro uten støy fra andre turister.

Lyst å dra et annet sted? Les om hvor du bør bo i London, hva du kan gjøre i Bangkok og oppleve i Belfast!