REISEGUIDE: DETTE GJØR DU I BANGKOK!

Klar for å reise til den store travle byen, Bangkok? Da bør du lese denne guiden!

Bangkok reiseguide

Kunne du tenkt å besøke den flotte, spennende og travle storbyen Bangkok som ligger i Thailand? Da er denne reiseguiden midt i blinken for deg! Her deler jeg mine erfaringer fra storbyen, og tips til hva du bør se, sette av tid til og hvor du bør shoppe! Enjoy 🙂

ATTRAKSJONER & BANGKOK’S HISTORIE

1. The Grand Palace: Stå opp grytidlig og ta turen til The Grand Palace. Du bør forhåndsbestille billetter, og være forberedt på mange turister. Det. kommer til å bli varmt, lange køer og en liten tålmodighetstest dersom du ønsker fine bilder. Mye folk eller ikke, The Grand Palace er verdt et besøk. 

2. Wat Arun: Et tempel dekket av kinesisk mosaikkbiter i porselen. Alexander og jeg fikk ikke tid til å besøke tempelet denne gangen, men søk gjerne på det på Google, så kan du se hvor. vakkert det er! 

3. Erawan Museum: Et spesielt, men flott museum litt utenfor Bangkok sentrum. Her finner du det berømte elefant tempelet som har tre elefant hoder. Tempelet er malt i rosa-farger, og proppet full av porselen og marmor. Absolutt verdt et besøk! 

4. Wat Po: Et tempel som er en av de mest kjente og besøkte. Her finner du den berømte liggende buddhaen som er en statue på hele 46 meter, dekket i gull. Wat Po har verdens største samling av buddhastatuer, og tilbyr også andre ting som f. eks massasje og god thaimat.

SHOPPING I BANGKOK

I Bangkok kan du shoppe alt du trenger i alle prisklasser. Fra flotte designervarer, til de billigste tingene som du gjerne klikker hjem fra eBay. Hos f. eks MBK finner du klær, diverse accessories og suvenirer til billige priser. Hit går du dersom du ønsker å spare penger, og ikke er så interessert i å komme hjem med noe spesielt. På Siam Paragon og Central World, ligger de store kleskjedene, som f. eks H&M, Apple, Zara, Mango og flere kjente butikker. 

Shoppingsenteret EmQuartier er et stort kjøpesenter på flere etasjer som er virkelig til å anbefale. Her kan du shoppe, spise på de ulike kafeene og restaurantene, samt slappe av i en flott innendørs park. Her er utvalget stort, og du får tak i alt i fra billige til dyre merkevarer.

CHATUCHAK WEEKEND MARKET

Glad i store markeder eller ikke, hit må du ta turen. Å du bør sette av god tid, som vil si et par timer. Hvorfor? Jo, fordi Chatuchak weekend market er enormt! Både Alexander og jeg synes markedet er noe av det beste og kuleste med storbyen. Samt er utvalget helt rått! Alt i fra klær, billige vesker, mat, sko, vintage, antikk, tre, klokker, duppedingser og alt du kan tenke deg. 

Chatuchak Weekend Market er en av de aller største attraksjonene i Bangkok, med hele 15.000+ forskjellige boder og rundt 200.000 besøkende hver dag! Sykt, ikke sant?! Som navnet tilsier er dette et helgemarked, og har åpent lørdag og søndag. Vi tok turen midt på dagen, og anbefaler alle å enten gå tidlig på morgenen, eller når solen har gått ned. Det blir ganske varmt å gå rundt på markedet i solsteiken 🙂 

Det forventes av selgerne at du pruter, men verken Alexander og jeg hadde hjertet til å gå ned i pris. Alt er veldig billig fra start av, så for oss spilte det egentlig ingen rolle. Jeg kjøpte blant annet 5 flotte perlehårspenner til kun 80kr. 3stk hjemme i Norge koster rundt 2-400kr.

KJØR TUKTUK GJENNOM BANGKOKS GATER!

1. KHAO SAN ROAD: En liten gate som jeg vil tørre å påstå er den mest kjente gaten i Bangkok. Noen mener kanskje det er en turistfelle å ta turen hit, men selv synes jeg det er absolutt verdt et besøk. Her får du tak i blant annet super-billig overnatting! Perfekt for deg dersom du ønsker å dra på en backpacker tur. Ellers får du tak i det aller meste som f. eks billige smykker, hårpynt, klær, mat, massasje og mer!

DRA PÅ EN ROOFTOP BAR! 

Å besøke en bar i noen av de høye bygningene for middag eller en drink er absolutt til å anbefale. Nyt Bangkoks flotte skyline, den varme luften og få en real birdview over storbyen. Vi bodde på 137 Pillars Residens & Suites , og her finner du to fenomenale rooftop restauranter og barer. Anbefaler selvsagt å booke et opphold her, men dersom du allerede har. booket hotell, bør du uansett ta turen for utsikten- og matens skyld. 

..Kanskje du også leter etter et sted å bo i denne flotte storbyen? Les min anmeldelse av et nydelig opphold hos 137 Pillars Residens & Suites samt mine beste restaurant og cafetips!