48 TIMER I LEEDS!

Lyst å dra til Leeds i nærmeste fremtid? Da er denne reiseguiden noe for deg!

Leeds

48 TIMER I LEEDS – REISEGUIDE

For noen uker siden var jeg så heldig å fikk reise med VisitBritian til et par byer i Storbritannia. En av destinasjonene var Leeds. En by som er preppet av kunst, kultur, shopping, koselige restauranter og historie. Lite visste jeg om Leeds før jeg dro. Det eneste jeg visste var at det finnes et fotballag med samme navn.. He he, altså jeg visste ingenting. Med et stappfullt program og få dager, fikk jeg virkelig smaken av hva sjarmerende Leeds har å by på.

Nå sitter jeg hjemme i lille Haugesund og ønsker å dra tilbake. Jeg må tilbake. Leeds var en helt fantastisk fin og koselig by, og jeg fikk virkelig sansen for den på så kort tid. Du kan shoppe i flotte butikker, oppleve og se historiske bygninger og kunst, gå på marked og kose deg med noe godt i glasset på en rooftop bar. Bli med meg tilbake til England, og se hva du bør gjøre, se og oppleve om du tar turen hit! 

Enjoy ♥

HER SJEKKER DU INN..

Når man først skal bruke 48 timer i en by, kan man vell like gjerne bo på et hotell som tilbyr det lille ekstra. Er du ikke enig? Det er jo ikke alltid like lett å vite om man booker et hotell som er bra, og da kan det være smart å bestille rom på et som ligger sentralt og som tilbyr det meste. Da har man gjerne gåavstand til det meste, og man slipper å stresse med å bruke transport ofte. Jeg hadde to fine netter på Dakota Deluxe Leeds og må si hotellet slo alle forventninger. Et hotell som ligger mer enn nok sentralt, har hyggelige og hjelpsomme ansatte, et hotellrom som er helt nydelig og en god frokost.

Hotellet Dakota Deluxe Leeds vil jeg si ligger perfekt for deg som skal besøke Leeds for første gang. Det tar ikke mer enn 5-6 minutter å gå til togstasjonen, taxier kommer lett til og man har busstopp like ved. Ikke nok med at hotellet har en fin beliggenhet når det kommer til transport, men du har også et stort kjøpesenter og en flott gågate like over gaten. Restauranter finner du rundt hvert hjørne, og man trenger ikke å bruke lang tid for å finne en plass å spise god mat.

DETTE GJØR DU

Er det noe Leeds tilbyr, er det kunst og kultur. Bare det å gå rundt i gatene og se alle de flotte bygningene er noe for seg selv, men du kan selvsagt besøke ulike gallerier, museum og mer. Er du glad i kunst tar du turen til Leeds Art Gallery eller Tanley & Audrey Burton Gallery. Er du glad i teater, bør du sjekke ut et av de fire store teatrene her. Glad i film? Ja, da har byen noe for deg her også. Leeds arrangerer en rekke ulike filmfestivaler i året som f. eks Leeds International Film Festival, Banff Mountain Film Festival og Leeds Young Film Festival. Som sagt, en by som her mye å by på.

Utenom filmfestivaler, teater og kunst, arrangerer Leeds blant annet en stor ølfestival hvert år og en rekke ulike musikk festivaler som blant annet Live at Leeds, Leeds Festival og Let’s Rock Leeds. 

Mitt personlige tips må være å booke tid hos Tick Tock Unlock som er en form for Escape Room. Uheldigvis fikk jeg ikke tid til å teste dette ut, men av erfaringer vet jeg at dette er moro og en opplevelse uten like. Du finner hjemmesiden til Tick Tock Unlock her. Lyst å lese enda flere ting du kan gjøre, se og oppleve i Leeds? Klikk her!

…til deg som er glad i shopping

Er du like glad I shopping og se I butikker som meg, er Leeds byen for deg! Ikke nok med at gågaten er utrolig flott å se på, men innholdet er også veldig bra. Her finner du alt i fra kule og kjente butikker som H&M, Zara, Urban Outfitters, Topshop, Pull&Bear og New Look. Er du mer gira på å handle merkevarer tilbyr byen det også. Leeds har et godt utvalg av flotte designere som f. eks Louis Vuitton, Balenciaga, YSL, Gucci og flere. Byen tilbyr alt du leter etter, men andre ord. 

Sjekk gjerne ut Trinity Leeds som er et 3 ett stort kjøpesenter med over 120 butikker. Her finner du det meste, og du kan faktisk ta turen fra morgen til kveld, alle dager. Ta også turen til The Merrion Centre og til Victoria Quarter hvis du er glad i designer-varer. Her får du tak i over 75 ulike designers og mer. Leeds har også en kjempestor Primark, House of Fraser, Debahams og en stor Zara. Lyst på enda flere shoppingtips? Ta turen innom VisitLeeds for flere tips, eller les mer her.

NÅR DET BLIR KVELD…

Å finne et sted for å spise god mat eller kose seg med noe godt i glasset, er ikke et problem i Leeds. Byen tilbyr en rekke kule, edgy, fine og romantiske restauranter, barer og cafeer. Alt i fra rimelig til luksuriøs mat. Listen er lang, så her er det bare til å velge å vrake. 

..Et must er å ta turen til Headrow House og spise eller ta seg noe godt å drikke på rooftop-baren deres. Ikke nok med at den har fin utsikt, men den ser også veldig bra ut! Right?! Her får du tak i flotte middagsretter der du faktisk kan se på når maten din blir laget. Selvom de tilbyr for det meste kjøttretter, finnes det også flere vegetariske og veganske retter man kan velge mellom. Ellers kan du sjekke ut Global Trine Cafe, Roots and Fruits, Bundodust og Humpet Hummus & Pita Bar som er noen av de vegetariske/veganske spisestedene i Leeds. Sjekk gjerne ut VisitLeeds tips til hvor du bør spise og drikke her!

…Så som du kanskje ser er det mer enn nok å gjøre i denne vakre byen i Storbritannia. Her er det bare til å kose seg, oppleve byen og nyte oppholdet! Ønsker man å dra virker rundt i England, er det bare til å kjøpe et par togbilletter og ta toget videre til f. eks Manchester eller Liverpool. Å det tar faktisk ikke mer enn litt over en time med tog til storbyen London. Nå håper jeg du føler deg litt bedre kjent med Leeds, og at det kanskje kan friste med et lite besøk. Husk at du alltid kan stille meg spørsmål, eller sende VisitLeeds en mail og tips og diverse.

Like glad I England som meg? Les mine beste London tips!