5 CAFEER DU BØR BESØKE I BUDAPEST!

Les om de best Instagram-vennlige spisestedene i Budapest!

5 CAFEER DU BØR BESØKE I BUDAPEST! 

Skal du til Budapest i nærmeste fremtid og er på jakt etter ulike cafeer og restauranter du kan spise på? Ja, da er denne guiden noe for deg! Er det noe jeg elsker, er det å finne søte, bildevennlige og ikke minst sunne cafeer når jeg er ute på tur. For meg betyr det mye å finne et sted som er koselig, som skiller seg ut og et sted som man ikke finner hjemme. Er du lik? Budapest har utrolig mye fint å by på, og kan trenger ikke akkurat å bruke lang tid på å finne et sted å spise god mat. MEN med litt research finner man cafeer som gjør det lille ekstra, og tilbyr noe spesielt. Som f. eks freakshakes, flotte dekorerte smoothie bowls og svart avokado toast. 

Stedene nedenfor finner man noe for alle – både vegetariske og veganske retter. 🙂 Enjoy!

FRANZISKA

Et par hundre meter nedenfor Fisherman’s Bastion finner du Franziska cafe. Her finner du en sunn og god mat som er veldig bildevennlig! Alt i fra veganske kaker, smoothie bowls, avokado toast, belgiske vafler og mer. En utrolig søt og koselig cafe som gir en fin atmosfære. Er absolutt verdt et besøk! 

Lokasjon: 1001 Budapest, Iskola utca 29. Hungary

A la Maison Grand

A la Maison Grand er en lekker frokost og lunsj cafe/restaurant som serverer flott mat og har en fin og innholdsrik meny. Du finner også flere vegetariske og veganske retter på menyen som absolutt er et bonus 🙂 Cafeen/restauranten er svært populær, så det kan være smart å booke bord på forhånd. Kan anbefale avokado toasten på det sterkeste! 

Lokasjon: 1051 Budapest V, kerulet, Szervita tér 3. Hungary

Mr. FUNK

Har du hørt om freakshakes? Ta turen til Mr. Funk og få de sykeste milkshakene med både donut og godteri som topping! Et sted som er gjennomført fra topp til tå, og serverer kun dessert. Er du på diet kan du la den ligge hjemme, for hit må du dra, og en freakshake må du bestille. 🙂 

Lokasjon: 1051 Budapest V, kerulet, Arany János utca 19. Hungary

VINTAGE GARGEN

Du skal lete lenge etter en mer rosa cafe/restaurant. Vintage Garden er absolutt et must, og er veldig gjennomført! Her endrer de interiøret og dekoren etter sesong slik at du alltid får se noe nytt når du tar tureen. Kult?! Samt har de også satt opp flere steder hvor du kan ta gode bilder til Instagram.. 😉 

Menyen er innholdsrik, og man finner det aller meste – både vegetar og veganske retter. Hit går du om du vil bare ha noe lett å spise, unne deg et kakestykke eller ha dagens middag. 

Lokasjon: 1074 Budapest VII, kerulet, Dob utca 21. Hungary

CAT CAFE BUDAPEST

Glad i katter eller ikke, hit drar du kun for opplevelsen og kosen. På Cat cafe Budapest bor det 14 kjempefine og søte katter, og alle pengene som du bruker på mat og drikke går til hjemløse dyr. For meg betyr dette besøket mer enn hvordan maten smaker. De har ikke den beste menyen, men du kan få både juice, brus og kaffe som smaker godt. 🙂 Etter min mening er det het purrfekt å ta turen innom her og kose litt med disse nydelige pelsdottene! <3 

Lokasjon: 1065 Budapest VI. kerulet, Révay utca 3. Hungary

SZIMPLY

Svart avokado toast anyone?! Da drar du hit! Szimply er en grønn, økologisk og vegansk-vennlig cafe som selger spesielle men flotte retter. De endrer menyen flere ganger i året, slik at du alltid kan prøve noe nytt. De er hippe, med i tiden og tilbyr sunn og god mat. Jeg tror jeg aldri har opplevd en kok som er så ivrig på å lage god, fancy og spesiell mat som hos Szimply! 

Lokasjon: 1052 Budapest V. Kerulet, Karoly korut 22, Hungary