Opplev Belfast: Dette er de beste attraksjonene og opplevelsene!

Opplev Belfast: Planlegger du en tur til Belfast? Her får du fem ting du må gjøre og se i Belfast! Byen er proppet full av museer,  grønne parker, sjarmerende puber, Game of Thrones aktiviteter og mer!

Opplev Belfast
Reklame: I samarbeid med TourismIrland

5 ting du må sette av tid til i Belfast!

Opplev Belfast til fots, i taxi eller på sykkel. Her er det bare til å feste setebeltet, for byen har mye å by på!

Reise til Belfast : Fly direkte til Dublin, for å så ta transport i ca 1,5t til Belfast.

Overnatting: Belfast byr på mange flotte, unike hoteller! Bo på rimelige, luksuriøse eller boutiquehoteller. Du finner en rekke ulike her.

1. Game of Thrones Studio Tour!

Hekta på den berømte tv-serien GOT? Da er Nord-lrland noe for deg! Med milevis av grønn natur, spektakulære bygninger og mystiske omgivelser kan man drømme seg bort i fantasiverden.

Her kan man gå i skuespillerne fotspor, og se hvor det aller meste er spilt inn. Drøm deg bort ved å besøke Game of Thrones unike og eneste museum. Lær om hvordan scenene ble spilt inn, hvordan de flotte kostymene ble lagt og hør ukjente fakta fra de ulike guidene.

Game of Trones har gjort Nord-Irlands vakre natur kjent for verden. I løpet av én dag kan du besøke flere av de kjente stedene fra den populære TV-serien

Her blir du neppe skuffet!

2 & 3. Belfast Taxi Tour & Botanic Garden

Ikke like glad I å gå rundt i regn, eller har vonde bein? Book en taxi tour og opplev det meste av byen i bil! La sjarmerende guider vise det Belfast under tak, og få med deg mer på kort tid. Her kan man lene seg tilbake i komfortable seter, høre om Belfast historie og se skjulte skatter.

..og om man er glad i flotte naturomgivelser og planter, bør man sette av tid til å se Botanic Garden som ligger i Queen’s Quarter. Grønt og fint, uansett når på året.

4. Titanic Belfast

Et av de største attraksjonene i byen er Titanic Belfast. Hvor Harland and Wolff-verftet bygde og sjøsatte RMS «Titanic» i 1911, finner du nå et museum. Med flere etasjer, får du en flott og minnerik opplevelse om Titanic’s og Belfast historie.

Det er nemlig ikke bare et museum om selve skipet Titanic, men et opplevelsessenter som tar deg med gjennom Belfast’s industrihistorie på 1800-tallet. Man blir kjent med historien ved å se spennende animasjonsfilmer, lydspor og bilder.

Fun fact: Titanic var på den tiden verdens største skip som hadde et flott, gjennomtenkt og luksuriøs design.

Titanic Belfast
Titanic Belfast

5. Cathedral Quarter

Opplev byens historie ved å utforske den eldste delen av Belfast til fots. I de smale historiske gatene ligger deres flotte katedral, Saint Anne’s katedral, unik gatekunst, sjarmerende puber og lokale restauranter.

Dette bør du også få med deg: St.Georges-markedet, Albert Clock, Belfast fredsvegg, Rådhuset (gjerne når det er mørkt), MAC museum og Glass of Thrones langs havna.

Glad i å reise? Bli inspirert og drøm deg bort i flere innlegg her på bloggen.