Mine beste reisetips til Venezia!

Lyst å dra til vakre Venezia? Bli inspirert, og gjør ferien bedre med mine beste reisetips til Venezia! Med direktefly fra Oslo lufthavn med Norwegian er du bare noen få timer unna. ✈️

Mine beste reisetips til Venezia!

Når man først lander på flyplassen i Venezia, kan man få et lite sjokk om man ikke har gjort litt research på forhånd. Marco Polo flyplass er hoved-lufthavnen i Venezia, som ligger ca 8 kilometer fra byen. Det er heldigvis veldig enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum! Nedenfor finner du mine beste reisetips fra flyplassen.

  • Ta enten offentlig båttransport til ulike «drop off’s» fra flyplassen til 15€ per hode
  • ..eller book privat båttaxi til 140€ per båt. 

En privatbåt har plass til 4-6 personer ink kofferter.  Selvom 140€ høres (og er) dyrt, vil jeg absolutt anbefale det. Da kan du slappe av i 30+ minutter stille og rolig, og komme direkte frem til hotellet.  

Velger man ferje til 15€, vil jeg minne deg på at den som regel er proppet full av turister, og at man gjerne må enten booke ny båttaxi fra ferjekaien eller gå et stykke til hotellet. Dersom du lander midt på dagen/kveldstid kan dette være litt stress (og varmt).

Mine beste hotell-anbefalinger!

Det finnes en rekke ulike hoteller en kan bo på i Venezia. Selv booket jeg et sentralt, samt et som lå et stykke unna severdighetene. Her er mine anbefalinger!

Hotel Foscari Palace Venice

Ønsker du å bo sentralt med en real «Venezia» utsikt? Ja, da må du bo på Hotel Foscari Palace Venice! Her bor du midt i smørøyet når det gjelder restauranter, shopping og attraksjoner. Gondoler kan du ta rett utenfor hotellet og man har utsikt til den berømte broa, Rialto broa. Det koster rundt 3-4000kr per natt, men det er noe man må betale dersom man ønsker god beliggenhet, nydelig utsikt og god standard på hotellrommet. 

Hotel Indigo Venice – Sant’Elena

Mitt aller beste tips vil være å bo litt utenfor sentrum – både pga hotellpris, restauranter, støy og turister. Hotel Indigo Venice ligger på Sant Elena som er ca 25min gåavstand fra sentrum. Hotellet er i toppklasse, så her får man virkelig mye for pengene. Store flotte rom, nydelig frokost, fantastisk beliggenhet og en idyllisk hage man kan slappe av i. Rundt finner du herlige sjarmerende lokale restauranter som har en mye bedre pris enn de i sentrum. Maten kan også ikke sammenlignes. 

Dette bør du gjøre i Venezia:

  • Spise gelato på en cafe langs Canal Grande.
  • Besøke Palazzo Ducale.
  • Se den historiske Piazza San Marco og besøke Markus kirken om man ønsker det. (OBS! Mye turister her)
  • Ta bilder ved broa Ponte di Rialto.
  • Ta gondol gjennom de magiske kanalene.
  • Dersom du har tid: ta en dagstur til Burano💘 Fargerik øy med nydelig arkitektur

Sett av tid & penger til en uforglemmelig gondol tur!🛶

Det koster 80 euro for ca 35 minutter (maks 4 pers), men er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. For å få den beste opplevelsen, vil jeg anbefale å ta gondol før kl 12, eller etter kl 17. Da er det mindre «trafikk» og færre turister. Anbefaler også å hoppe på en gondol i utkanten av sentrum da det er mindre gondol-trafikk. Det er der du får de beste bildene. 📸

Mine beste restaurant tips!

Her spiser du i Venezia

Il Palazzo Experimental: hotell & restaurant: Dere vet jo min elsk for noe som er unikt og ikke likt som alt annet.. II Palazzo Experimental er akkurat det, unikt. Skulle gjerne bodd her noen netter, men det var fullbooket. Dog spiste vi mat her som var nydelig! Som du ser på bildene er hotellet og restauranten retro inspirert og er virkelig noe eget! De har også en fantastisk hage som du kan slappe av i.

Vecia Gina pizzeria S.Elena: Bare 100m fra hotellet Indigo finner du denne lokale restauranten som serverer magisk hjemmelaget pizza.🍕 Det er rimelig, herlig service, nydelig omgivelse og ekte italiensk stemning. Kan varmt anbefales! For ca 35€ fikk vi to pizzaer, et glass rødvin og en stor flaske med boblevann. Dersom du bestiller dette midt i sentrum, må du nok punge ut minst 60€ og kvaliteten på maten kan reduseres.. Det sier kanskje litt.

Restaurant Bacarandino: En idyllisk liten romantisk restaurant som oser Italia. Her får du bestilt ulike vegetarretter samt en nydelig vegansk pastarett med tomatsaus. Kan varmt anbefales!

Mine beste reisetips til Venezia!

Nå håper jeg mine beste reisetips til Venezia falt i smak! Skal du reise flere steder i år? Husk at du finner flere reisetips her på bloggen. Hva med mine beste London tips? Eller hvor du bør bo i Paris?