DETTE GJØR DU I BUDAPEST!

Kunne du tenkt å tatt deg en tur til den flotte storbyen Budapest som ligger i Ungarn? Da er denne guiden midt i blinken for deg!

BASIC & NYTTIG INFO OM BUDAPEST

– HUF er valutaen i storbyen, men man kan også betale i Euro. Det er ikke alle steder dem ønsker at du skal betale med Euro, så det kan være smart å ha et par HUF-kontanter i lommeboken eller betale med kort. 100NOK er ca 3000HUF. 

– De lokale snakker ungarsk, og er helt ok i engelsk. Det kan være smart å ha adressen til hotellet tilgjengelig slik at taxisjåfører finner enkelt frem da de ofte ikke er så god i andre språk. 

– Adapter er ikke nødvendig i Ungarn. 

– Det koster ca 7000-9000HUF med taxi fra flyplassen til sentrum per vei, men det finnes også annen transport som f. eks buss. Du bør legge av 2-300kr per vei dersom du ønsker å ta taxi til og fra flyplassen.

– Det tar ca 2t å fly fra Oslo Lufthavn, og det går direktefly med Wizz Air fra blant annet Oslo.

HER BOR DU

Det skal mye til for å ikke finne et hotell å bo på når man ønsker å dra til Budapest. Du finner hoteller rundt hvert hjørne, og flere er utrolig flotte og koster nødvendigvis ikke skjorta. Som dere vet, budde jeg på to forskjellige hoteller da jeg var i byen. Begge to ligger veldig sentralt til shopping, attraksjoner, restauranter og matvarebutikker. Et moderne og flott hotell med stor frokostsal og treningssenter, og et veldig utradisjonelt, historisk og kunstnerisk hotell med flotte kunstverk, unike rom og idylliske omgivelser. To totalt forskjellige hoteller, men absolutt verdt et besøk! Du kan lese mer om disse hotellene her. 

Med flere gode restauranter, cafeer, shopping og ulike attraksjoner bare noen få minutter unna, kan man slappe av og nyte ferien. Samt tar det også rundt 10 minutter å gå til den største shoppinggaten, 20 min til fots til et av kjøpesentrene, 10-15min med taxi til de flotteste attraksjonene og mer. Alt er like ved og man trenger ikke å bekymre seg for å miste mye tid i transport. 

Her har du 5 fine hoteller du bør vurdere dersom du skal til Budapest: 

ATTRAKSJONER

Det finnes så mye å gjøre, se og oppleve i denne vakre ungarske byen. Alt i fra historiske museum og bygninger, shopping og andre attraksjoner. Du kan kose deg med noe godt i glasset på spa, gå langs sjøen, besøke designer-butikker og kose deg med god mat i sentrum. Her finner du uansett noe å gjøre, og det skal mye til for at turen blir kjedelig! 

9 TING DU BØR SETTE AV TID TIL

1. Fisherman’s Bastion er en utrolig flott og historisk bygning fra slutten av 1800-tallet/begynnelsen av 1900-tallet. Her har du utsikt over byen, flere cafeer og en stor og flott kirke ved. Du må kjøpe billett som koster en slant og ingenting for å gå på selve Fisherman’s Bastion, men man kan få se og gjort mye gratis! 

2. Gellert Spa er et must når du er i Budapest. På våren og sommeren kan du unne deg et par timer i solen, bade i bølgebasseng, slappe av i spa og unne deg en god massasje. Spaet er stort, og åpent for alle aldre. Anbefaler å kjøpe billetter på forhånd slik at du slipper å stå i kø, samt gå der fra morgenen av. Da kan du nyte spaen “alene”. Det sies at fra kl: 12:00 og utover er spaen veldig full. OBS! Her må du beregne å bruke litt penger. Du må nemlig betale for å låne badekåpe, tøfler og håndkle. 

3. Rett over den berømte bruen Chain Bridge, kan du ta den berømte fløybanen opp til slottet i Budapest. Caste Hill Funicular er absolutt verdt en tur og et besøk, selvom køen kan være lang. Ikke la deg lure av de som ønsker at du skal ta mini buss eller taxi opp. Å ta fløybanen er must når du først er i Budapest, og utsikten er fabelaktig! 

4. Chain Bridge er en kjempe fin bro som ligger bare et par minutter unna shoppinggatene. Veldig bildevennlig, og du kan sitte og slappe av med noe godt i glasset ved siden av broen og se på blant annet båtlivet. 

5. Central Market Hall bør du besøke om du er glad i lokale marked. Her finner du alt i fra antikk, mat og mer. Bruker du god nok tid, kan du finne deg flotte vintage suvenirer og ikke bare standard turistting.

6. Lyst å se Budapest fra den beste utsiktstoppen? Da bør du gi Gellert Hill et besøk. Her får du utsikt over hele byen, og på våren er området full av flotte rosa og gule blomster! 

7. Shop till you drop i Vaci Street! Her finner du de kjente butikkene som Zara, H&M, Bershka, Pull & Bear, Adidas og mer. Gaten er lang, så her er det bare til å sette av god tid til cafe-besøk og shopping. Samt finner du også en rekke nisje og lokale butikker som selger alt mulig rart 🙂 

8. House of Terror er noe du bør sette av tid til dersom du er glad og interessert i historie. Her får du et inntrykk om hvordan det var under blant andre verdens krig og lærer mer om hvordan det var i Budapest under krigen. 

9. Svi visakortet i Andrassy Ut gaten! Her finner du flere store og flotte designerbutikker som f. eks Gucci, Mulberry, Burberry, Rolex, Michael Kors og Louis Vuitton. En gate som gjerne ikke er for alle, men fremdeles verdt et besøk 🙂

Budapest har så mye fint og gøy å by på, både til små og store. Hit drar du for å slappe av, for å ha en innholdsrik ferie, på jentetur eller på en romantisk kjæreste tur. Mitt beste tips må være å booke et hotell som ligger sentralt og nær butikkene, fordi da har du kort gå- og taxtavstand til det aller meste. Budapest har også undergrunn samt trikk man kan ta, og det er ikke mye av reisebudsjettet du trenger å bruke til transport 🙂