VEGANSKE JULE COOKIES!

Glem julemenn og pepperkaker, disse supergode veganske cookies’ene må du bake til jul. Toppet med melis, sjokoladebiter og glitter!

HJERTEFORMET COOKIES

Jeg er som regel veldig fornøyd med de ulike oppskriftene jeg poster i mine sosiale kanaler, men ingenting slår disse supergode, veganske hjerteformede cookies’ene. Det er en oppskrift jeg har jobbet lenge med, og endelig er den i boks. I følge Alexander smaker de helt himmelsk!

Å bake veganske cookies er ikke alltid lett da det ikke er egg i dem. Dog har jeg endelig fått det til! Trikset er egentlig ganske enkelt. I stedet for å spise dem med en gang de kommer ut av ovnen, bør du la dem ligge til kjøl i 40-60min. Jo lengre du klarer å ha fingrene fra fatet, jo bedre blir dem faktisk! Veganske cookies bør kjøles ned en stund for at de ikke skal smuldre opp. Jeg lot mine stå urørt i 60 min, og deretter var det bare til å kjøre på med kakepynt. 🙂

OPPSKRIFT

 • 150g kokosolje
 • 100g kokossukker
 • 50g Sukrin / vanlig sukker
 • 50g eple og pære syltetøy
 • 1ts vanilje essens
 • 250g mel
 • 1ts bakepulver

Oppskriften ovenfor tilsvarer ca 12-15 cookies. Deigen skal være veldig fast, slik at du må bruke hendene for å lage formene. For å få hjerteformede cookies, lager du en liten kule med hendene, bretter den ut på et skjærebrett og bruker så en kakeform. 🙂

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Cookies’ene skal være litt gyldne i kantene. Når dem er ferdige, setter du dem på avkjøling40-60 min, slik at de stivner. Pynt dem deretter gjerne med melis, sjokoladebiter og diverse kakepynt!

2 Kommentarer

 1. Lillian
  desember 18, 2019 / 12:57 pm

  Hei! Disse skal jeg prøve, men kan kokossukker byttes ut med noe annet tror du? Evt bare litt mer vanlig sukker?

  • amwidvey
   Forfatter
   desember 18, 2019 / 12:59 pm

   Hei! 🙂 Du kan bytte ut. kokossukkeret med vanlig sukker, samme mengde. Evt kan du ta 50/50 med sukrin og vanlig sukker. Gode blir dem nok uansett!