DEN BESTE JULEGRØTEN!

På jakt etter en god grøt som både er vegansk og glutenfri? Da bør du ta en titt på denne oppskriften. Den perfekte julegrøten som smaker så godt!

VEGANSK & GLUTENFRI GRØT!

Er det noe jeg elsker å spise i desember, må det være en god og varm grøt toppet med kanel, sukker og smør. Jeg tror faktisk det ikke er noe som gir meg mer julestemning enn denne retten! Hva med deg?

veganer eller ei, denne grøten er bare helt himmelsk på smak! Jeg vil tro det er fordi jeg bruker litt kokosmelk i den, som gjør at den blir søt. Samt synes jeg det er veldig positivt å spise mat uten meieriprodukter, fordi man blir ikke like oppblåst og “full” etter et god porsjon. 🙂

OPPSKRIFT

  • 2,5 dl grøtris
  • 4dl / en boks med kokosmelk
  • 4dl vann
  • 7,5dl rismelk / havremelk
  • 2ss vaniljesukker
  • 2ss kokossukker

Bland alt sammen i en stor gryte, og la den småkoke i ca 1t. Viktig å passe på hele tiden slik at den ikke brenner seg! Vanligvis sjekker jeg og rører litt i grøten hver 5-10min bare for å være sikker. 🙂 Når grøten er ferdig topper du den med kanel, sukker og vegansk smør! Anbefaler alle smøret til Berit Nordstrand.