3 DAGER I PARIS!

Ønsker du å ta turen til den romantiske storybyen, Paris? Bli inspirert og fyll opp med mange gode tips i dagens guide!

PARIS REISEGUIGE: DETTE GJØR DU I STORBYEN!

Å ta en tur til Paris har vært en drøm lenge. Både Alexander og jeg har pratet om å dra flere ganger, men byen har av en eller annen grunn aldri blitt prioritert. Heldigvis tok vi oss tid til å besøke denne fine, romantiske og historiske storbyen i Juli. – Å det er jeg glad for. En by som er utrolig sjarmerende på mange måter, som tilbyr det meste innen shopping og er en ekspert på flotte bygninger. I Paris kan du gå i timesvis i små, søte og romantiske gater, spise nutellapannekaker foran Eiffel tårnet, kjøpe flotte designervarer og se utallige historiske bygninger. Man kan reise ned for å slappe av, samt dra for å ha en litt travel, hektisk men gøyal weekendtur. Det hele er opp til deg, og hva du ønsker å gjøre, se, spise og oppleve. 

Som dere kanskje vet, er jeg en veldig rastløs person og liker å få gjort og sett mest mulig når jeg er på tur. Alexander og jeg brukte tiden vår godt, og fikk sett og opplevd mye mer enn forventet. Nå sitter jeg hjemme og drømmer meg tilbake, samt vurderer og begynne å planlegge neste Paris-besøk. 

HVORDAN KOMMER DU DEG TIL PARIS OG HVOR BOR DU?

Det aller første man må gjøre dersom man vil til Paris, er å sette seg ned for å lage et reisebudsjett, booke flybilletter og finne et hotell man ønsker å bo på. Dersom man har et lavt budsjett, vil jeg anbefale dere å vente med å reise og heller spare litt til. Etter mitt første besøk, fikk jeg inntrykk av at selv om byen er fin og sjarmerende er den veldig stor. Stor by betyr også at hotellene kan være langt unna det du ønsker å se, som igjen fører til mer penger i transport og lignende. Sparer du godt, kan du bruke litt ekstra på hoteller som har en fin beliggenhet og som ligger nærme det meste. Jeg kan anbefale hotellet Alexander og jeg bodde på, Hotel Parister, som hadde en fantastisk beliggenhet.

Vi fløy med SAS fra Haugesund til Oslo, og deretter direktefly fra Oslo til Paris. Det tar ikke mer enn ca 2t med fly fra Oslo, som er perfekt om man ønsker å dra på en weekendtur. Ikke for langt unna, og dersom man reiser tidlig kan man få en ekstra dag i storbyen. For å komme deg til sentrum fra flyplassen tar du enten taxi eller buss. Jeg vil anbefale taxi dersom du har bagasje og ønsker å komme deg frem på 30 minutter. Det koster 50 euro for å ta taxi, mens det koster 20 for å ta buss per person. 

VIKTIG: IKKE takk ja til de som spør om du trenger taxi før du kommer til selve taxikøen. Disse personene driver privat, og koster mye mer samt det sies at flere er blitt ranet. Flyplassen er godt skiltet, og det er ikke vanskelig å finne de ekte taxiene.

ATTRAKSJONER DU BØR FÅ MEG DEG! 

Paris er langt i fra en liten by og man kan gjerne føle at tre dager er alt for lite. Å ja, det er det nok også. Men dersom man er effektiv og bruker tiden godt, kan man reise hjem med flere nye og flotte opplevelser og få følelsen av at man har fått sett og opplevd Paris på best mulig måte. Står man opp tidlig og legger seg sent, har man plenty med tid til å se ulike bygninger, museum og andre attraksjoner. Personlig ville jeg ha søkt en del på Instagram og Pinterest for å se hvilke attraksjoner man liker best og synes ser mest spennende ut, fordi det er mange. Å ikke nok med at det er mye å gjøre og se, men det er også gode avstander. Altså, man får ikke tid til alt – spesielt ikke på tre dager. 

MINE BESTE TIPS:

1. Eiffel Tårnet: Det kom vell ikke som et sjokk at det berømte tårnet var på første plass, men det er absolutt et must når man er i Paris. Atmosfæren rundt er bare helt fantastisk og man kan forstå hvorfor alle sier storbyen er så romantisk. Drar man til parken nedenfor har man en fin utsikt over Eiffel tårnet, og det er her man får de beste bildene! Man kan også gå i toppen av tårnet og til og med spise middag, men da må man bestille billetter og gjerne VIP så slipper man å stå timesvis i kø. 

2: Le Ballon de Paris: Et godt tips vi fikk fra de på hotellet var å ikke bruke penger på å gå til topps i Eiffel tårnet. De sa “bruk pengene på å dra til le Ballon de Paris i stedet.” Hvorfor? Jo, fordi da har du nemlig utsikten over hele Paris + Eiffel tårnet i stedet for at du kun ser det som er rundt. Google it og se de fantastiske bildene folk har tatt! Wow! Man svever faktisk i en stor ballong i stedet og får et uforglemmelig minne over vakre Paris. 

3. Musee du Louvre: Du har gjerne sett den flotte glass-pyramiden i filmer? Dette er et museum som er verdt et besøk, men om man ikke ønsker å bruke tiden på å gå inn, er selve bygget og området rundt verdt å se. Det sies at dersom man går her grytidlig blir pyramiden rosa og man kan få tatt noen helt magiske bilder… 

4. Se et show på Moulin Rouge: Det sies at showene på Moulin Rouge er Europas beste. Moulin Rouge Paris blir utsolgt flere måneder i forveien, så hvis du ønsker å oppleve Moulin Rouge-showet Féerie må du forhåndsbestille billetter. Du finner flere videoer på YouTube fra showet om man er interessert. Hvis du ikke ønsker å bruke penger på show, bør du uansett ta turen for å se / ta bilde med bygningen. 🙂

5. Piknik i Champs de mars: Hva med å pakke med seg baguetter, makroner og noe godt å drikke for å spise i den nydelige parken Champs de Mars? Ikke nok med at parken er nydelig, men man har også en fantastisk utsikt – nemlig Eiffel tårnet!

TIPS! Paris er stort og det kan fort bli mye tråkking. Gode sko og gjerne en ryggsekk er absolutt noe du bør ha med deg i kofferten!

HER SPISER DU! 

Å finne en cafe eller restaurant for å spise er ikke vanskelig i storbyen. Her har du søte og små cafeer i alle gater, og man finner fine og romantiske restauranter på de fleste hjørner. Det som kan være litt vanskelig, er å finne et sted som tilbyr mye sunt og gjerne vegansk mat. Heldigvis elsker jeg å gro slike ting før avreise og jeg har funnet flere som er absolutt til å anbefale. Yey! 

1. Wild & the moon: Vegansk cafe som tilbyr alt i fra acai bowls, avokado toast, kaker, kaffe og rundstykker. Veldig god mat og prisen er helt ok. @wildandthemoon på Instagram! 

2. Kozy Paris: Nok en cafe som du bør besøke! Her kan du spise pannekaketårn, avokado toast, sandwishes, salat og drikke smoothie. @kozyparis på Instagram! 

3. Braun Notes Coffe: Glad i smoothie bowls? Ta turen hit og spis smoothie I kokosskål. Det ryktes også at dem har Paris’s beste kaffe. @braunnotescoffee på Instagram. 

4. Cafe de l´Homme: Lunsj med utsikt? Spis her og nyt utsikten over vakre Eiffel tårnet. Vil tro det kan være smart å booke bord. @Cafedelhomme på Instagram. 

5. Cafe Mareva: Like glad i sunn og frisk mat som meg? Ta turen hit og spis nydelige vafler toppet med tropisk frukt eller bestill en deilig smoothie bowl. Jeg har også hørt rykter om at sjokoladekaken skal være helt magisk på smak. @Cafemareva på Instagram.

SHOPPING!

Paris er motehovedstaden over enhver annen storby. Her ligger designerbutikkene på rekke og rad og man kan virkelig ikke unngå å se merker som Chanel, Gucci, YSL, Dior og Louis Vuitton. I gatene ser du alt i fra barn til besteforeldre spasere rundt i dyre merkevarer og de fleste voksne har gjerne en flott designerveske i hånden. Man kan gjerne få følelsen av at man er i London, bare at gatene er litt større og breiere. 

Er du ikke på jakt etter å bruke en månedslønn på en ny veske eller gå rundt å kikke i designerbutikkene, finnes det heldigvis butikker som H&M, Pull&Bear, Zara, Mango, Primark og lignende. De er store og gjerne fordelt over flere etasjer. Personlig liker jeg meg best rundt disse kjedene. 

HER SHOPPER DU

1. Galeries Lafayette: Her finner du fem etasjer med alt du kan ønske deg av luksusklær til både han, henne og barna. Du finner merker som blant annet YSL, Balenciaga, Gucci, Chanel, Louis Vuitton og flere. Samt er det også en veldig gøyal duppeditt avdeling i 5 etg som selger alt i fra gøyale kontorting, leker, notatbøker og mer. + på toppen er det en superfin restaurant med utsikt over byen! 

2. Le Marais: Kjent som Paris’ mest trendy distrikt og et strålende sted å begynne shopperunden på. Her får du en fin miks av butikker som H&M, Zara og designer. Samt finner du en rekke vintage butikker og det ryktes at du kan gjøre gode kupp om man bruker god nok tid. 

3. St. Germain: I denne fine gaten finner du alt i fra budsjettvennlige butikker og igjen litt dyrere som f. eks Ralph Lauren, Guess og Burberry. Her finner du også flere koselige cafeer og restauranter som du kan spise en god lunsj på og få en pause fra all shoppingen. 🙂 Er du glad i merker som Adidas, Nike, Puma osv kommer du til å like denne gaten!

BILDEVENNLIGE LOKASJONER

 • Eiffel Tower
 • Trocadero (for den beste utsikten over Eiffel tårnet)
 • På taket til Galeries Lafayette
 • Piknik i parken ved Eiffel tårnet, Champes de Mars
 • Notre Dame 
 • Sacre Coeur
 • The Louvre
 • Triumphal Arch
 • Moulin Rouge 
 • Broen like ved Eiffel tårnet. 
 • Musee du Louvre
 • Le Ballon de Paris
 • Gatene i Marais