JUL I LONDON!

// Inneholder valgfri reklame / tips /I samarbeid med VisitBritian //

Jul i London!

..It’s the most wonderful time of the year! ★ Det er ikke for uten grunn at jeg er glad I storbyen London, og I desember er litt ekstra glad I den. Du finner julelys og juledekor i hver eneste gate, i butikkvinduene, på hotellene og mer. Alle har pyntet og stelt i stand for å skape den beste julestemningen. Det skal litt til for å ikke få julestemning når du går rundt i Londons gater i desember, fordi det er så utrolig fint! Som jeg sier er det lys over alt, og alle har pyntet med nisser, glitter, reinsdyr, juletre og mer. Å ikke nok med at byen er full av julelys og julepynt, men London imponerer også med flotte julemarked, god mat, musikk og vinteraktiviteter. Jeg tror aldri Alexander og jeg har hatt det så moro sammen på ferie før som da vi var i London sist uke. Selvom det ble en mer travel juleferie, enn en avslappet en, gikk vi rundt og storkoste oss og smilte fra topp til tå. 

Ønsker du å bestille tur til London? Både SAS og Norwegian har direkte ruter fra blant annet Bergen, Stavanger og Oslo, og det er ofte tilbud på billettene. Nå i romjulen vil jeg tro du kan få tak i ganske så rimelige flybilletter om man er kjapp nok! 🙂 Hoteller finnes det over hele byen, men jeg vil absolutt anbefale alle å bo mer sentralt i juletiden da du/dere gjerne vil bruke mer tid på juleshopping, juleaktiviteter og lignende enn å reise til og fra hotellet. 🙂 Selv elsker jeg å bo ved “Central Line” da dette er den sentrale linjen og har så si gåavstand til det aller meste. Gjerne sjekk ut hotellet Alexander og jeg bodde på nå sist her.

JULESHOPPING

Like glad i shopping som Alexander og meg? Ja, da er det bare til å glede seg og være forberedt på at lommeboken fort blir tom. He he. I London har dem alt + litt til. Du har flotte shoppinggater i alle retninger, og butikker rundt hvert hjørne. Favorittgaten er jo selvsagt den berømte Oxford Circus, fordi jeg har dem Topshop, Urban Outfitters, Nike, Bershka, River Island, Zara og mer. Gaten er enorm og man kan fort bruke 3-4t bare å gå rundt og se. Utenom Oxford, har du Camden Town som er etter min mening den beste plassen å gå hvis man er på jakt etter å handle vintage. Her har du vintagebutikker rundt hvert hjørne, og man kan få tak i alt mulig. Camden ligger et par stopp fra Oxford, og tar ikke mer enn 10-12 minutter med undergrunnen. Nedenfor har du mine beste shoppinggate tips: 

1. Oxford Circus for de mest turistvennlige butikkene som Topshop, Urban outfitters, H&M, Footlocker, Bershka, Zara, Mango, Nike, Aldo, John Lewis, Marks & Spencer og mer. 

2. Marble Arch – som er i den ene “enden” av Oxford. Her finner du butikkene som f. eks Primark, Topshop, Urban Outfitters, Pandora, Adidas, Dr Martens og Forever 21. 

3. Camden Town for vintage, retro, kreativt og gotisk. Her finner du noe for alle, uansett stil. Selvom jeg mener Camden er for de som er litt mer “rocka”, bør du uansett ta turen fordi plassen i seg selv er verdt å oppleve. Her får du også tak i kjempekule og spesielle notatbøker, interiør og mye mer! 

4. New Bond Street: shoppinggaten for deg som bare elsker merke- og designervarer. Her ser du designer-butikkene på rekke og rad. Mulberry, Jimmy Choo, Chloé, Dior, Fendi, Burberry, Chanel og flere. En dyr (meget dyr) gate med andre ord! PS! Du bør uansett gi gaten et besøk da den er utrolig flott å se på nå i juletiden. 

5. Carnaby Street må du absolutt ta turen til om du liker litt mer hippe klær og sko. Her finner du det meste til de litt yngre, og butikker som Monki, Levis, Dr Martens, True Religion, Puma, Lomography og mer. 

6. Selfridges ved Bond Street. Jeg kaller dette et stort kjøpesenter der du får tak i absolutt alt til både barn, menn og kvinner. Her drar du på shopping for å finne gode tilbud på designervarer, men også for å få tak i unike ting som f. eks interiør, dekor, vesker, sko og andre ting. I juletiden er vindusutstillingene deres helt unike og juledekoren innvendig er også veldig flott! I f. eks Gucci avdeling var alt interiøret i rosa glitter. Kult?


WINTER WONDERLAND 

Kom i skikkelig julestemning og ha det super moro i winter wonderland I Hyde Park. Altså, for en park! Winder Wonderland er enormt, og her finner man alt fra kjempe søte boder med håndlaget dekor, mat og snacks. Du kan ta en hel haug med ulike karuseller, spise godteri til du sprekker, kaste ball, slappe av med juleøl, kakao eller noe annet godt, eller bare gå rundt og se på all den flotte julepynten og julelysene som er rigget opp. Her kan du bli underholdt i timesvis og de har alt til både store og små. Det er helt gratis å komme inn, men dersom du ønsker å ta noen karuseller, spise mat, prøve å vinne en stor bamse og mer, koster det penger. Men jeg tenker at det sier seg selv..? Maten er langt i fra dyr, og man kan ta både store og små karuseller til en rimelig pris. Flere av dagene er det også juleshow med ulike artister, talentshow og mer. Programmet finner du på hjemmesiden til Winter Wonderland her . Husk å kle deg godt når du tar turen, fordi alt er jo ute. 🙂

COVENT GARDEN

Covent Garden er et av mine favoritt plasser. Her er det bare så koselig, og du finner så mange fine cafeer som serverer det meste. Alt i fra flotte regnbuekaker, cupcakes med flott dekor, kjempe gode salater, freakshakes og mer. Ikke nok med at det er et stort og godt utvalg i cafeer og restauranter, men man finner også flere kule vintage butikker som f. eks Rokit. Å ønsker du å shoppe litt, finner du også en kjempestor Urban Outfitters her på hele 4 etg, en kjempe stor Mango, H&M og Diesel butikk. 

I juletiden er Covent Garden dekket med flott julepynt og perfekte “instaspots”. Alt i fra retrobiler fyllt med gaver, et kjempe stort juletre og reinsdyr. Ønsker du et fint julebilde til Instagram, ja, da drar du hit.

JULEAKTIVITETER

Når man drar til London i julen, må man jo få med seg noen av de fine juleaktivitetene storbyen har å tilby. Er du ikke enig? Alexander og jeg fikk gjort noen av dem, og det som falt mest i smak hos meg var å stå på skøyter ved National History Museum. Det kostet 12 pund for å låne skøyter i 1t per person. Å det er innafor, eller hva? Du ser jo selv hvor moro vi hadde det.. 😉 

 • Ande juleaktiviteter du kan gjøre i London, er blant annet: 
 • 1. Se julefilm på kino i Marble Arch
 • 2. Bestill billetter til en god musikal. Kanskje det går en fin julemusikal du vil se?
 • 3. Pakk inn julegaver i Regent Street 
 • 4. Gå på julekonsert i Leicester square 
 • 5. Lag din egen fudge på julemarked i Trafalgar Square

THE MAKING OF HARRY POTTER

Harry Potter fan eller ikke, her bør du absolutt ta turen dersom du har et par dager i storbyen. Alexander og jeg var utrolig spent på å dra hit, og har hørt så mye positivt om attraksjonen. Før jeg sier for mye, vil jeg anbefale alle å se noen av Harry Potter filmene før dere tar turen. Dette pga at da gir mye av utstillingene mer mening, og du har forståelse for hvor fantastisk alt er. Man kjenner seg igjen i filmene, og hele tour-en blir satt mer pris på. I Harry Potter land får du se utallige kulisser fra filmene, rom som de spilte flere scener i, parykker, biler, monstre og mye mye mer som ble brukt under innspillingene. Samt får man også lov til å prøve å fly, lære seg å trylle med tryllestav, lage sjokolade og mer. Det finnes også en kjempestor giftshop som selger tryllestaver, flyvekost, magiske bønner, magisk godteri, klær, julepynt og mer. Alt du trenger med andre ord for å komme inn på Hogwards. 😉 

Å komme seg til “The making of Harry Potter” er lett. Det finnes flere måter som er både rimelige og dyre. Alexander og jeg tok rett og slett en Uber fordi det var så stor trafikk på togene. Det kostet oss totalt 600kr tur/retur. Altså 300kr per vei i privat bil. Bilturen tok ca 50min bort og 40min hjem. Her er du avhengig av trafikken, men tar du undergrunnen og toget til “The making of Harry Potter” koster det deg en 200lapp og man bruker ca 40 minutter. På selve hjemmesiden deres står det kjempe godt forklart hvordan du kan komme deg dit. Siden finner du her.

CARNABY & SOHO

Å ta turen innom Carnaby street og Soho er et must i mine øyne uansett om det er pga shopping eller bare for å kikke. Her er det alltid mye å se, og det finnes en rekke kule og gode restauranter og cafeer. I Soho får du alt i fra veganske restauranter, pannekake-cafeer, sybutikken, vintage shopping og karokebarer. Carnaby er en relativt hipp shopping gate som har butikker som Dr. Martens, Vans, Monki, The Office, Miss Sixty, Levis, Puma, Adidas og mye mye mer! Personlig vil jeg tro Carnaby er mer for de unge når det kommer til shopping, men man finner også en rekke nisjebutikker som selger porselen, flott kunst, fotografier og mer. Begge gatene er ikke lagt unna Oxford Circus. De ligger faktisk bare et par minutter gåavstand fra Oxford Circus undergrunnsstasjonen. 

På denne tiden av året har de et fantastisk lysshow i disse gatene. Er du glad i å se på julelys og spesiell jule-vindusdekor MÅ du ta turen på kveldstid i disse gater. Jeg kan love deg at du ikke kommer til å angre. Se bildene nedenfor.

COPPA CLUB

Hvem kunne tenkt seg å spise middag i en gjennomsiktig iglo med utsikt over blant annet Big Ben en kveld?! Er det noe jeg absolutt kan anbefale dere, er å booke bord på Coppa Club en kveld. Velg en iglo når du bestiller, og du får spise middagen din i en av disse “kulene” på bildene nedenfor. Alexander og jeg bestilte før vi dro slik av vi var sikret plass. Det koster ingenting, men dersom du ikke møter opp blir du trukket 10 pund per pers. – men igjen, det er jo helt fear spør du meg. På menyen kan du velge mellom alt i fra veganburger, pastaretter, salat og mye mer. Prisene er greie, og med tanke på at du kan sitte å spise med en så fin utsikt og atmosfære vil jeg si du får mye for pengene. Du finner hjemmesiden til Coppa Club her

Alexander og jeg hadde hver vår vegansk burger med ekstra fries og farris. Det kom på 30 pund – inkludert service.

FLERE AKTIVITETER & ATTRAKSJONER

..Å skulle ikke noe av det ovenfor falle i smak, eller at du har fått tid til å gjøre, se og oppleve alt, finnes det en rekke andre aktiviteter og attraksjoner du kan finne på i London. Hva med å ta turen til Harrods og se på den flotte julepynten? Delta på julekake-baking i Covent Garden, spise julemat i Camden Town, gå på julekonsert, se en fin julemusikal eller ta London Eye for å se London fra luften? London er en stor by, og har alltid noe spennende å by på. Selv kikker jeg alltid igjennom Instagram for å se etter inspirasjon, samt google på f. eks “juleaktiviteter i London” og mer. Noe nytt dukker som regel alltid opp, og hvis du ikke finner noe, kan du spørre de som jobber på hotellet du bor på. De har også alltid ideer, tips og forslag til hva du kan bruke timene og dagene dine på. 

Ønsker du å se fin julepynt som jeg ikke har nevnt ovenfor, bør du ta turen til disse stedene: 

 • 1. Annabel’s Mayfair
 • 2. Tower Bridge center
 • 3. Broadgate London
 • 4. New Bond Street – Mayfair
 • 5. Burlington Arcade
 • 6. Harrods

Tips: alle stedene ovenfor finner du på GPS.