JA til en grønnere jul!

Er du opptatt av miljø, og ønsker å gjøre en liten forskjell for kloden vår? Les om mine beste tips for å få en litt grønnere jul.

TENK PÅ MILJØET NÅR DU PAKKER INN JULEGAVENE! 

Først må jeg bare si at det er så moro å dele juleinnlegg med dere her på bloggen. I år har jeg så mye kjekt jeg ønsker å blogge om, og synes det er så kjekt å se ta innleggene faller i smak. Her kommer et innlegg med fokus på miljø, og hvordan du kan pakke inn julegavene dine miljøvennlig. 

Som dere sikker har fått med dere og blitt mer observante på, er det at plastikk ikke er positivt. Man prøver å bruke mindre plast, og flere har blant annet byttet ut plastikkposen med et fint handlenett. Å det er selvsagt kjempe positivt og bra for kloden vår. Så spør jeg, hvilke jule-vaner kan du endre til en mer miljøvennlig vane? Jo, du kan pakke inn gavene med et resirkulerbart papir. For vanlige innpakningspapir er ikke resirkulerbare, og flere tonn blir samlet opp hver jul. I år kan du bytte ut gavepapiret i glitter, glans og mønster med et brunt papir. Dette er resirkulerbart, miljøvennlig, rimeligere og man kan slippe kreativiteten løs og pynte gavene ulikt! Woho! 

Du kan personliggjøre gavene ved å bruke ulikt stempel, skrive på selve pakken, lage mønster og bruke miljøvennlige og resirkulerbare bånd. Båndene kan være rester av gammelt garn, tråd, heklet bånd eller et annet fint tøy. Gavelappen i klister bytter du ut med brunt papir, eller at du skriver på selve pakken. 

5 enkle tips til en mer miljøvennlig julehandel:

– Takk nei til plastikkposen når du handler julegavene. Ta med deg et fint handlenett i stedet. Dersom du trenger flere og bedre plass, ja, da tar du med deg flere handlenett! Simple as that! 

– Unngå unødvendig plast-innpakning. Når man kjøper noe som er knuselig, pakker gjerne butikkene det inn i plast før du skal gå. Takk fint nei, og heller ha med deg et tørkle du kan pakke det inn i. Eventuelt legge produktet i et eget nett slik at det ikke knuses med noe annet. 

– Bruk enten avispapir, tøy eller brunt papir som innpakningspapir og si nei til at butikkene pakker inn gavene for deg. Pakkene blir mye mer personlige og man kan slippe kreativiteten løs og lage mønsteret selv.

– Finn gaver på Finn.no, Tise og på bruktbutikker. Det er langt i fra ekkelt å handle – og gi brukte gaver. Noen selger jo også ubrukte ting! Ikke nok med at det kan lønne seg økonomisk, men det er også veldig bra for miljøet. 🙂

– Kjenner du noen som «har alt»? Hva med å lage en personlig gave i stedet for å kjøpe noe personen ikke trenger? Du kan finne frem gamle syltetøyglass og fylle dem med hjemmelaget granola, lage en fin fotobok eller bake julekaker og andre godsaker 🙂

TIPS: 

TGR selger kjempe fine, kule og kreative miljøvennlige og resirkulerbare gavelapper og bånd. – som f. eks store gavelapper som det står “Let’s kiss under the mistletoe” på. Samt finner du mange fine både på Nille, Søstrene Grene og Kremmerhuset.