Reiseguide: Opplev det beste av New York!

Alt du trenger å vite før det første besøket – Hotell, transport, shopping og mer!

The big apple!

Sitter du å planlegger en tur til New York og er på jakt etter tips til hvor du bør spise og bruke tiden din på? Da er denne reiseguiden noe for deg.

Det kommer kanskje ikke som et sjokk at det finnes mye å se i “the big apple”. Det er umulig å få med seg alt, så her bør man notere seg favorittene!

Er det ditt første besøk til New York, er attraksjonene som Times Square, Frihetsgudinnen, Empire State Building, Top of the Rock og Brooklyn Bridge noe de fleste vil huke av på listen. Har du 4-5 dager, kan du få krysset av en god del, om du bruker tiden godt. 🙂

Noe som bør være med på pakkelisten, er et par gode sko og en reiseadapter. New York er mye større enn du tror, og du kommer til å bruke beina godt. Samt har amerikanerne et annet støpsel enn oss i Europa, så en adapter kan være smart. Disse får du kjøpt på elektronikk-butikker hjemme, eller på flyplassen.

Fra og til flyplassen vil jeg anbefale deg å booke taxi. Dette gjør du enkelt og greit ved utgangen på flyplassen. Ønsker du å komme deg rundt i byen, kan du ta undergrunnen, buss eller Uber. Anbefaler deg å gå mest mulig for å spare penger, men metroen er også veldig billig. 🙂

Bo sentralt og kult!

Du har kanskje booket hotell allerede, men jeg tenker det likevel kan være kjekt å få ulike hotelltips. Byen er jo såpass stor, at det kan være greit å ha noe å forholde seg til. Eller hva?

Er det første besøk, vil jeg anbefale deg å bo sentralt. Både Yotel Hotel og Edition Times Square Hotel ligger fint, med gåavstand til det nødvendige. Yotel er et smarthotell som har sm rom, men er en opplevelse å bo på. Edition Times Square er et 5-stjerners hotell, og er mer luksuriøst. Begge har rooftop terrasse, restaurant og bar.

Har du vært i New York tidligere, vil jeg anbefale å booke hotell i Soho for å oppleve noe nytt, samt være i nærheten av de mer “kule” restaurantene og kafeene.

Dette bruker du tiden din på!

Det er alltid verdt å gi Top of the Rock et besøk. Ikke kjøp billetter på forhånd, da du uansett må stå i kø. Jeg vil anbefale å dra tidlig på morgenen eller på kvelden for å unngå de verste køene. Dersom du skal velge mellom Top of the Rock og Empire State Building, går du for Top of the Rock. Mindre kø, og fin utsikt over både Central Park og Empire State Building.

Ønsker du å se Frihetsgudinnen, vil jeg anbefale deg å se den fra luften eller fra båt. Book gjerne en båttur for å se New York fra avstand, samt komme tett på den berømte statuen.

Er du lei av shopping og gatene, kan du ta en fin gåtur over Brooklyn Bridge. Anbefaler å stå opp tidlig for å få med seg soloppgangen. Ikke nok med at du får se solen stå opp over storbyen, men det er også få mennesker på broen. Den perfekte fototimen!

Glad i noe litt mer unik og uvanlig? Book helikoptertur med FlyNyon! En opplevelse uten like, og jeg lover deg at du ikke blir skuffet. Det krever mye tid av ferien, samt lommeboken. Det er ingenting som slår å fly over New York, la beina henge løs og få tatt mange fine bilder. Ønsker du å fly helikopter, bør du sette av en halv dag pga transport, passasjerkurs og selve flytiden.

Slipp kreativiteten løs og lek deg med farger og kunst på The Color Factory. Dette museumet er annerledes, kult og nytt. Her kan du bade i pastellfargede baller, tegne, spise is og mer. The Color Factory ligger i Soho, og koster rundt 20 dollar per pers.

Noe du ikke kan unngå, er å besøke Times Square. Det er irriterende mye mennesker her, men det er en opplevelse å se alle lysene, reklamene og bygningene. Du trenger ikke mer enn 15-20minutter her.

Selvom du er i en storby, kan det være fint å koble av litt. Det kan fort bli mye støy, og da er en fin spasertur gjennom Central Park perfekt. En stor og nydelig park som er verdt et besøk. OBS: ikke besøk dyreparken. Dropp dyrenes lidelser, og lei heller sykler og ha piknik ved F.r.i.e.n.d.s fontenen i stedet! 😉

Sist men ikke minst, vær på utkikk etter kule pop-up museum. Alexander og jeg var så heldige og fikk med oss “Friends” pop-up og det var bare så kult! Her fikk vi se rekvisitter som var brukt under ulike innspillinger, plagg som ble brukt og mer. Kanskje du er heldig og finner noe lignende?

Central Park!

Shoppingtips

Jeg drar ikke til New York for å komme hjem med noe nytt. Men. er du ulik meg, tilbyr storbyen det aller meste!

5th Avenue er den mest kjente shoppinggaten. Her finner du H&M, Zara, Urban Outfitters, Adidas, Nike, Guess, Forever 21 og mer. Er du på jakt etter mer unike butikker, er utvalget bedre i Soho. Her får du både vintage og nytt.

Lyst å handle deg noe luksuriøst? Da spaserer du gjennom Prince, Broome og Spring Street. Her finner du alt i fra Louis Vuitton, Reiss, Gucci og Stella McCartney. Gatene er også veldig fine, og ofte roligere enn f. eks 5th Avenue.

I neste uke kan du lese om hvor du bør spise!