5 TING Å GJØRE I BATH!

Lyst til å utforske flere byer i England..? Hva med å booke en langhelg i den idylliske byen, Bath? Her får du 5 tips til hva du kan gjøre i byen.

STORBRITANNIA’S SJULTE SKATTER!

Hvor ofte har du vært i Storbritannia og hvor mange ganger har turen gått til storbyen London? For meg er det mange. Jeg har ingen spesiell god grunn til hvorfor jeg alltid drar en langhelg hit, men det er nok fordi jeg tenker det er det letteste, og at alternativene ikke er så store. Nå har jeg innsett at jeg har tatt heilt feil.

Takket være VisitBritian har jeg endelig fått sett mer av vakre Storbritannia og blitt kjent med flere fantastiske byer. En av byene, er Bath. Denne flotte, idylliske og romantiske byen ligger bare 15 minutter med tog fra Bristol og 1,5t fra London Heathrow. Det er veldig lett å komme seg hit, og det er en destinasjon jeg kan anbefale på det varmeste. Nedenfor får du fem ting du kan gjøre dersom turen går hit. Enjoy! ♥

What to do in Bath..?

Jo, det skal jeg fortelle deg! Denne vakre byen har mye å tilby. Ikke nok med at den er kjent for sine flotte, romerske bad, men Bath har også et godt utvalg når det kommer til shopping, restauranter, historiske bygninger, festivaler og mye mer. Listen er lang! Selv fikk jeg opplevd mye på kort tid. Å det er noe en blogger alltid liker.. 😉 Samt må jeg jo også bare tilføye at Bath er svært bildevennlig, har fin natur og perfekt for både par, barnefamilier og venner.

BO PÅ SPAHOTELL & RELAX

Når man først booker tur til Bath, vil jeg nok anbefale alle å bo på et spahotell eller et hotell som er mer fancy enn andre. Byen Bath er romantisk, avslappende og stille så det å bo på et fint hotell som tilbyr både god mat, fine og romslige rom og ulike spabehandlinger er midt i blinken, spør du meg. Turen får en helhet, og man får virkelig følelsen av at man er i Bath Spa… 😉 

Nå har jeg ikke bodd på mer enn et hotell her i Bath, men nettene jeg hadde hos Macdonald Bath Spa Hotell, var avslappende og innafor. Kort gåavstand til det meste, store og romslige rom, hyggelige ansatte og tilbydde det meste innen spabehandlinger. Du finner hotellet jeg bodde på her!

BYVANDRING & SHOPPING

Det første jeg bør nevne her, er at Bath har Primark. For er det noe vi i Skandinavia liker, er det akkurat denne butikken. Man trenger ikke å finne seg noe, men bare det å ta turen er alltid like moro. Er du ikke enig? Utenom Primark, har Bath flere flotte butikker å tilby. Alt i fra flotte klesbutikker, kunst, antikkbutikker, interiør og mer. Utvalget er ikke London, men fremdeles veldig innafor. 

Er du ikke så gira på shopping, finnes det flere ting man kan gjøre bare ved å gå rundt i Bath som er dekket med flotte fasader i gulhvit sandstein. Alt er så idyllisk, og man får følelsen av at man er i Italia eller lignende land. Du finner også søte butikker som selger hjemmelaget doughnuts, sjokolade i ulike varianter og kaker. Nam!

SPISE IS & BESØKE ULIKE MUSEUM

Er du en av dem som synes det er kjekt å oppleve litt historie og besøke ulike museum, er Bath absolutt noe for deg. Hele byen er fullt med historiske bygninger, kultur og romerske bad. Kjøp deg en god hjemmelaget is, ta bilder av flotte bygninger som The Pulteney Bridge, Bath Abby, slapp av i Royal Victoria Park eller bli inspirert hos Bath’s Fashion Museum. Glad i kunst? Besøk Victoria Art Gallery eller Museum of East Asian Art. Listen for ulike museum og attraksjoner er lang, så her er det bare til å utforske.

BESØKE THERMAE BATH SPA 

Å sette av et par timer for å slappe av i rooftop bassenget til Thermae Bath Spa er definitivt et must. Bare det å kikke utover byen og se den nydelige utsikten er verdt pengene etter min mening. Ikke nok med at utsikten er fenomenal, men det er faktisk Storbritannias eneste naturlige farvann som romerne brukte for over 2000 år siden. Fascinerende, ikke sant?! Samt tilbyr dem også en rekke ulike behandlinger som f. eks ulike spa pakker, massasje og produkter. Ikke lyst til å bade med andre? Da bør du leie The Cross Bath. En egen liten avdeling som kan bookes for par, venner og familie. Alt om historien, priser og ulike pakker finner du på hjemmesiden deres, her ! ♥

OPPLEV NY MUSIKK & KULTUR

Hvert år arrangeres det en stor festival som varer i over 2 uker i Bath. Her kan du se ulike artister, spise god mat, se kunst, møte nye mennesker og bare rett og slett nyte livet og ha det moro. Du finner hjemmesiden til festivalen her. Bath Festivals arrangeres rundt Mai hvert år.