OPPLEV VAKRE PRAHA!

Praha reiseguide

BASIC & NYTTIG INFO OM PRAHA!

-CZK (tsjekkiske koruna) er valutaen i storbyen, men man kan også betale i Euro. Det er ikke alle steder dem ønsker at du skal betale med Euro, så det kan være smart å ha et par CZK-kontanter i lommeboken eller betale med kort. 100CZK er ca 34 NOK. 

– De lokale snakker tsjekkisk og er helt ok i engelsk. Det kan være smart å ha adressen til hotellet tilgjengelig slik at taxisjåfører finner enkelt frem da de ofte ikke er så god i andre språk. Dog er det veldig lett å gå rundt i byen, og man kan også leie elektriske sparkesykler og sykler for en rimelig pris. 

– Adapter er ikke nødvendig i Tsjekkia. 

– Det koster ca 400CZK med taxi fra flyplassen til sentrum per vei, men det finnes også annen transport som f. eks buss. Ved ankomst kan du booke taxi direkte, eller få hotellet til bestille en for deg. 

– Du bør beregne 20-40min med bil fra flyplassen til sentrum. Det kan være mye trafikk, så anbefaler å sette av god nok tid til hjemreisen. Gjerne spør hotellet hvor tidlig de synes du skal dra 🙂 

– Det tar ca 2t å fly fra Oslo Lufthavn, og det går direktefly med både SAS, Norwegian og Czech Air.

– Praha er hovedstaden i Tsjekkia

HER BOR DU

Det skal mye til for å ikke finne et hotell å bo på når man vurderer å besøke flotte Praha. Du finner hoteller rundt hvert eneste hjørne, og flere er utrolig flotte og koster nødvendigvis ikke skjorta. Selv bodde jeg på et som lå veldig sentralt, og skilte seg ut fra de fleste. Meetme23 har en fantastisk beliggenhet til både shopping, attraksjoner, restauranter og matvarebutikker. Et moderne og sprekt hotell med stor frokostsal, unike rom, kreativt dekor og flotte omgivelser. Hotellet kan du lese om i egen post.

Med flere gode restauranter, cafeer, shopping og ulike attraksjoner bare noen få minutter unna, kan man slappe av og nyte ferien. Samt tar det også rundt 5 minutter å gå til den største shoppinggaten, 10 min til fots til et av kjøpesentrene, og kun 10-15min gåavstand til de flotteste attraksjonene og mer. Alt er like ved og man trenger ikke å bekymre seg for å miste mye tid i transport. Ønsker man ikke å gå rundt hver dag, kan man leie elektriske sparkesykler til et par euro i timen. Genialt – og veldig moro! 

Her har du 5 fine hoteller du bør vurdere dersom du skal til Praha: 

DETTE GJØR & SER DU!

Hovedstaden i Tsjekkia er plottet full av attraksjoner og ting å gjøre. Alt i fra thaimassasje, kjøp av designervarer, gå på kjøpesentre, besøke ulike museum, spise god mat og ta se historiske bygninger. Du kan leie kajakk og se byen fra elven, gå over flotte broer, ha piknik i en fin park og booke time til ulike beautybehandlinger. For oss nordmenn er det meste billig, og man kan unne seg både massasje, en frisørtime og luksusmat for en rimelig sum. 🙂 Her får du 7 ting du bør gjøre og se i Praha! 

1. På jakt etter designervarer og vintage butikker? Ta deg en tur igjennom gaten Parizska som ligger i gamle byen. Her finner du designerne Gucci, Louis Vuitton, Prada, Dior og mye mer. Samt. finner. du også mange kule vintage butikker som også selger designer-skatter! 🙂 

2. Gå igjennom og spis et flott måltid i gamlebyen. Her kan du høre klokkene slå, se på flotte historiske bygninger, spise god mat og bli underholdt av flinke gatemusikanter. 

3. Gå over Charles Bridge og se på de alle flotte og søte bodene. Her. kan du få kjøpt og se flott gatekunst, kjøpe tsjekkisk suvenirer og se på gamlebyen. 

4. Avbestill negletimen og frisørtimen før avreise. I Praha kan du få flotte negler for under 200-lappen og få klippet og stellt håret for bare et par hundre kroner. Selv fikk jeg hånd- og fotpleie med neglelakk til kun 200kr. DET er billig det! 🙂 

5. Ta turen til kjøpesenteret Palladium som ligger i sentrum. Et stort. kjøpesenter som tilbyr det aller meste, og som har butikkene som f. eks H&M, Zara, Footlocker, Levis og mye mer. 

6. Bestill time til thaimassasje. Her kan du unne deg en 60min+ thaimassasje for en god pris. Prisene varierer selvsagt, men ligger på rundt 350-600kr for 60min. Selv var jeg hos Mystic Temple som ligger 300m fra Meetme23 hotellet jeg bodde på. Anbefales! 

7. Ta deg en tur i gatene Na Prikope og Narodni. Her finner du alle de kjente varemagasinene og merkebutikkene som f. eks. New Yorker, Bershka, Zara, H&M, Pandora og mye mer.

HER SPISER DU

Skal du til Praha i nærmeste fremtid, bør du absolutt sette av god tid til å teste ut ulike cafeer og restauranter. Storbyen har mye godt og smakfullt å by på, og det skal godt gjøres å IKKE finne noe å spise. Er det noe jeg elsker, er det å finne søte, bildevennlige og ikke minst sunne cafeer når jeg er ute på tur. Det vet dere vell nå… He he! For meg betyr det mye å finne et sted som er koselig, som skiller seg ut og et sted som man ikke finner hjemme. Er du lik? Praha har utrolig mye fint å by på, og man trenger ikke akkurat å bruke lang tid på å finne et sted å spise god mat. MEN med litt research finner man cafeer som gjør det lille ekstra, og tilbyr noe spesielt. Som f. eks flotte dekorerte smoothie bowls, avokado toast, restauranter med fabelaktig utsikt og gode veganske retter. 

Stedene jeg tipser om nedenfor finner man noe for alle – både vegetariske og veganske retter. 🙂

Chloé Cafe

Jeg starter med å tipse om Chloé Cafe da dette ble favoritt spiseplassen i Praha. Hit dro jeg og Mette flere ganger ila turen vår. Her får du tak i helt magiske smoothie bowls, en kjempe god avokado toast og andre sunne retter. Cafeen er også veldig billig, og servicen er også noe å skryte av. For å toppe det hele, er selvfølgelig kafeen super Instagram-vennlig. Hit må du ta turen om du er sulten eller ikke. Interiøret og lokalet er noe for seg selv, da flere vegger er dekket av rosa roser og pastellfarger.

Cafefin

Glad i avokado? Da bør du ta en tur innom Cafefin som ligger et lite stykke unna sentrum. Her får du avokadotoaster i alle varianter, og andre retter som inneholder avokado. De tilbyr også veldig gode hjemmelaget lemonade, samt kaffe 🙂

Herbivore

Hit må du dra om du er veganer. Du kan selvfølgelig dra hit selvom du har et annet kosthold også, men de serverer kun vegansk mat og man kan til og med kjøpe mye digg med seg hjem! Yey! Her selger de alt i fra flotte smoothie bowls, hjemmelaget juice, hummus, grønnsakssuppe og mye mye mer. Cafeen ligger langs elven, og lokalet er bare så sjarmerende! Anbefales på det varmeste <3

Teresa U prince 

Kanskje en litt overpriset restaurant, men maten og utsikten er absolutt til å anbefale. Restauranten tilhører et hotell, men man kan booke bord og sette seg ned for et godt måltid uten å måtte bo på selve hotellet 🙂 På en solskinnsdag er dette absolutt en restaurant du bør vurdere. De har også kjempe gode hjemmelaget lemonade på menyen. Min favoritt var rose lemonade 🙂