HVORDAN HOLDE SEG POSITIV I EN NEGATIV SITUASJON

Find the beauty in everyday

Hvordan holder man seg positiv i en negativ situasjon? Hva er det som skal til for å holde humøret oppe og ikke la noe negativt komme i veien for oss? Selv prøver jeg alltid alt jeg kan for å snu mine egne tanker, og holde meg positiv i de vanskeligste situasjonene. Er det noe jeg har lært det siste året, er det å stille seg selv spørsmål fungerer alltid. Gjerne også det å sette seg ned med dem, svare på spørsmålene med penn og papir å lese igjennom svarene. Det høres kanskje litt sært ut, men det funker. Til slutt trenger man verken penn og papir eller spørsmål for å forbli positiv i en negativt situasjon. Her har du 10 spørsmål du kan stille deg selv: 

Hvilke spørsmål kan du stille deg selv for å holde deg positiv i en negativ situasjon? 

  • 1. Er denne situasjonen/ problemet verdt å bli oppgitt, sint og irritert over? 
  • 2. Hva kan du lære av det som akkurat har skjedd? Kan du bruke det som en erfaring? 
  • 3. Overreagerer du situasjonen / problemet? Hvordan kan du snu reaksjonen om til positiv?
  • 4. Får en negativ reaksjon deg til å bli en bedre person? 
  • 5. Kan situasjonen, hendelsen eller problemet kontrolleres? Å hva må til for at den kontrolleres positiv?
  • 6. Overtenker du situasjonen / problemet? Hvordan kan du snu tankegangen om til positiv?
  • 7. Hva må til for at jeg skal føle meg bedre og bli positiv? 
  • 9. Nevn / tenk på tre ting som får deg i godt humør. 
  • 10. Hvordan ønsker du å takle / håndtere sitasjonen, hendelsen eller problemet? 

Positive mind, positive life

Det finnes så mange grunner til å være positiv, glad, lykkelig og takknemlig i hverdagen. Det handler kun om hvordan man velger å se ting, takle ulike situasjoner og hvordan man velger å reagere. Tren deg selv på å se det fine i hverdagen. Prøv å finn ting du er takknemlig for og hva du setter pris på hver dag.

Å tenke positivt og være positiv er et valg. Å kunne ha muligheten til å se det fine i hver minste ting, å bli glad på andres vegne, ønske andre suksess, gi deg selv ros og ha styrken til å gi slipp på unødvendige situasjoner gir deg en god følelse. En følelse av å være lykkelig og glad. 

Positive personer har selvsagt negative tanker og gjerne dager. Forskjellen er at positive personer ikke lar det negative ødelegge en god dag, og lar dem vokse til et større problem for å så ta knekken på noe fint. Valget er ditt. Ønsker du å jakte på det negative eller det positive? Alt er opp til deg. Akkurat DEG.