Hjemmelaget meksikansk gryterett!

Endelig en ny oppskrift! Denne veganske gryteretten er proppet full av næring, vitaminer og viktige mineraler!

Perfekt til både store og små..!

SMAKSRIK OG MILD!

Er det noe jeg alltid blir glad for å ha til middag, er det meksikansk gryterett. Den er mettende, smaksrik og full av viktige næringsstoffer. Et perfekt måltid til både store og små, til hverdag og til selskap. Gryten krever lite tid og krefter, og er perfekt året rundt. 🙂

Før jeg gikk over til plantebasert / vegansk kosthold, plukket jeg alltid med meg Toro’s familiepakke “meksikansk gryte”. Den var bare så god, og en favoritt her i hus. Du kjenner kanskje til den?

På grunn av meieri-ingredienser i pakken til Toro, tok jeg saken i egne hender. Får Toro det til, får jeg det til! Jeg lagte meg en liste over hvilke grønnsaker jeg ønsket å ha i, type bønner, ris og mer. Når det var gjort, måtte jeg bestemme meg for krydderet. Her gjorde jeg det veldig enkelt, og tilsatte en pose med tacokrydder fra Santa Maria. Krydderposen er vegansk, og gjorde virkelig susen i gryteretten. Woho!

Som kjøtterstatning vil jeg anbefale dere å bruke fars, eller noe som minner om kylling. Produktene fra blant annet “Like Meat” og Halsans er til å anbefale. Du får kjøpt dem hos blant annet Rema 1000.

DETTE TRENGER DU (4 PORSJONER): 

1 pakke fars eller en pakke med “like chicken bites” fra Like Meat.
1 løk
2-3 ts hvitløkskrydder
2-3 ts paprikakrydder
1 grønnsaksbuljong
1 pose tacopulver
1 rød paprika
1 boks sorte bønner
1 pakke boil-in bag fullkornsris
1 boks hermetiske hakkede tomater med basilikum
5,5 dl vann
1 boks mais
1/2 squash
Litt salt og pepper 

Til servering: rundstykker med deilig vegansk smør fra Berit. Nordstrand og fersk isbergsalat.

Kunne du tenke deg å teste ut gryteretten..?

2 Kommentarer

 1. februar 3, 2020 / 5:22 pm

  Så deilig! Det må prøves 🙂

  • amwidvey
   Forfatter
   februar 3, 2020 / 6:22 pm

   Tusen takk! <3 Ja, det må du!