Gi garderoben din en detox!

Gjør en opprydning i klesskapet ditt, pakk vekk vinterklær og tøy du ikke bruker. Bli klar til vår, og få en garderobe med gode baseplagg!

Slik gir du garderoben en detox

Nå er våren like rundt hjørnet, og da er det fint å ta en liten opprydning i garderoben. Selv glemmer jeg ofte ut plagg jeg har pakket bort, spesielt sesongbaserte plagg som skjørt, kjoler og lette jakker. Er du lik?

Man kjøper og har stadig lyst noe nytt, spesielt når våren kommer. Vi er leie av å gå med lag på lag, tykke klær og boots. Derfor er det smart å se gjennom og rydde ordentlig i det man allerede har fra før. Sannsynligvis har du kanskje noe som ligner på nyhetene, eller plagg du gjerne aldri fikk brukt året før. Ved hjelp av en garderobe-detox, ser du potensialet i det du allerede har, og hva du kan kvitte deg med. Let’s go!

Her begynner du!

Se gjennom alt av klær, sko og tilbehør. Begynn i den ene enden, f. eks klær. Selv synes jeg det er mest oversiktlig hivs jeg sorterer plaggene etter typer plagg. Jeans i en haug, overdeler i en hau og ytterplagg i en annen.

Når sorteringen er gjort, starter du med å luke ut plagg som er for små, ødelagt eller har mistet form/farge. Dette er nok plagg du aldri kommer til å ta i bruk igjen, og kan være smart å selge på bruktmarked, gi til ulike organisasjoner eller til gjenvinning. Plagg som du ikke har brukt på lenge eller har prislappen på, kan du prøve på, vurdere å selge eller gi bort.

Er det plagg du kan gi en ekstra sjanse, er det baseplagg. Å med det mener jeg klær som f. eks hvite t-skjorter, dresser i rolige farger og en fin jeans. Dette er plagg du ikke nødvendigvis trenger å bruke hver dag, men som er kjekke å ha i garderoben. De passer til alt, og man kan få brukt dem året rundt. Mine must-have baseplagg er en god Levis jeans, en hvit skjorte og en svart skinnjakke.

Du finner mine beste detox-tips nedenfor.

Ha et godt system i garderoben din! Pass på at plaggene ligger fint brettet i skapet eller hengende på klesstativet. Systemet bør være enkelt, slik at det er lett å følge.

6 DETOX-TIPS

  • Alltid organiser plaggene etter type. Jeans i en skuff, bukser i en annen, og gensere og topper hver for seg. Dette gjør at garderoben din blir mer oversiktlig!
  • Er du usikker på plagg du ikke har brukt på lenge, eller har prislappen på? Heng plagget på plass og vri om kroken slik at den henger motsatt vei. Henger den fremdeles slik neste gang du skal rydde, vet du at plagget ikke er blitt brukt.
  • Når du har sortert og ryddet bort det du ikke vil ha, tar du en dobbeltsjekk og ser om du har noe som minner om hverandre. Har du mer enn 2 svarte jeans med samme snitt? To kjoler i samme farge og lengre?
  • Tenk at plaggene du beholder skal passe til minst tre av de andre plaggene du allerede har i skapet ditt.
  • Plaggene du beholder kan bli til minst tre ulike outfits.
  • Sørg for at du ikke overgår deg selv med ulike typer stiler. Prøv å forhold deg til maks tre ulike stiler. F. eks feminim, klassisk og bohem. For å nevne noen.. 🙂

Bestemmer du deg for å ha en real garderobe-detox denne uken, kan du bli med og melde deg på Amanda Storsenter’s bruktmarked neste lørdag! 14. Mars arrangerer vi “second hand pop-up” i 2.etg! Ha en detox, meld deg på og lag plass til vårnyhetene.