HER SPISER DU I LONDON!

DE KULESTE SPISESTEDENE I LONDON!

For dere som har vært i storbyen før, vet dere at den har mye å by på. Etter min mening er London en av de beste byene i Europa. Jeg elsker alt med den, som f. eks gatene, hotellene, naturen, maten og britene. Alt er bare så gjennomført, kreativt og annerledes. Her finner man det meste, og det er alltid noe nytt å se. Denne turen besøkte jeg et par cafeer og restauranter jeg ikke har vært innom før. Å jeg kunne ikke vært mer fornøyd med de ulike stedene vi spiste på. 

Planlegger du en tur til London i nærmeste fremtid, eller er allerede på vei – bør du absolutt ta turen innom kafeene og restaurantene jeg tipser om nedenfor. Jeg kan på hånden med hjerte anbefale alle stedene, og jeg kan love dere at det er ikke det første og siste besøket for min del. Enjoy!

CEREAL KILLER CAFE

// Tilbyr (tro det eller ei) noe sunt men for det meste søte retter / Har egen veganmeny //

Lyst på unicorn poop, choco pops eller spislige bokstaver til frokost? Da tar du turen til cereal killer cafe! Denne herligheten er bare så herlig. En mer gøyal og leken cafe skal du lete lenge etter. Her serverer de frokostblandinger du aldri har sett før, hvit sjokolade milkshakes, retro juice og mye mer. En cafe som topper kreative retter. Interiøret er også verdt å nevne. Man spiser nemlig frokostblandingen i en seng og man får kvitteringen i en VHS filmboks. Rått, ikke sant?! Her skal jeg definitivt tilbake neste gang jeg er i London. Cereal Killer cafe ligger både i Shoreditch og i Camden Town.

THIS IS A COFFEE SHOP

// Tilbyr for det meste sunne retter / tilbyr kun vegetar & veganmat //

Jeg kan på hånden med hjerte si at jeg har aldri blitt så gira og glad over et cafe/restaurant besøk før. This is a coffee shop er nemlig en kattecafe. Ja, du leste riktig. Her bor det 15 nydelige katter som du kan dele sitteplassen med. Bestill deg en kjempegod vegansk sjokoladekake og nyt tilværelsen. For meg var dette en drøm som kom til virkelighet. Katteelsker eller ikke, her må du ta turen! Bare atmosfæren og stemningen er noe man må oppleve. This is a coffee shop kan ikke beskrives, men må oppleves! Cafeen ligger i Shoreditch.

Pssst..! Du tenker gjerne på hygienen her? This is a coffee shop har fått 10 av 10 på alle punker og er faktisk en av Londons mest rensligste cafe. – Så her er det bare til å senke skuldrene og la antibac serviettene ligge i hjemme.. 😉

SKETCH / THE PARLOUR

// Tilbyr en fin miks av sunn & hverdagslig mat / tilbyr vegetar & veganmat //

Ønsker du å opleve noe nytt, og spise på en av Londons feteste restaurant? Da booker du bord på Sketch. En mer gjennomført, rar men kul restaurant skal man lete lenge etter. Sketch er delt inn i hele 5 ulike restauranter og barer. Vi booket bord og spiste frokost på The Parlour som er en av disse fem. Du har:

1. The Parlour: Her kan du spise frokost & brunch

2. The Gallery: Her kan du ha afternoon tea & middag 

3. The Lecture Room and Library: Lunsj, middag & bar

4. The Glade: Her kan du spise frokost, lunsj & besøke baren

5. The East Bar: Snacks & bar 

Disse fem har forskjellig interiør, stil og meny. Alle er helt fantastiske, og interiøret er bare helt rått. Jeg tror jeg aldri har sett noe lignende. Maten er også verdt å nevne. Alt ser ut som et kunstverk, og det aller meste er helt fantastisk på smak. Spis frokost på The Parlour og middagen spiser du i The Gallery. Sjekk dem gjerne ut på Instagram @sketchlondon for å se bilder av de andre lokalene. Sketch ligger bare et par minutter gåavstand fra undergrunnen Oxford Circus. 

OBS: Er man student / reiser med lavt budsjett, bør man uheldigvis vurdere å stryke Sketch fra listen. Prisene er for de med god råd, og det er et krav om at man ser velstelt ut. Det er ikke lov å komme i f. eks treningstøy. 🙂

SAINT AYMES

// Tilbyr (tro det eller ei) noe sunt men for det meste søte retter / tilbyr vegetar & veganmat //

Glad i sukkersøte cookies, rosa kaffe og kaker i regnbuens farger? Ja, da tar du turen til Saint Aymes. Cafeen er dekket i blomster og sukkersøtt interiør. En ekte jentecafe, rett og slett. Her kan du spise alt i fra acai bowls til pannekaker og cupcakes. Du tar turen hit om du er på jakt etter et sted for å spise en god frokost, lunsj eller dessert. Saint Aymes ligger langs central line, og det tar ca 7-8 minutter å gå fra undergrunnen Marble Arch / Lancaster gate.

TIPS: Denne kafeen er veldig populær, så anbefaler å gå tidlig eller litt ut på dagen. 🙂

FARMGIRL

// Tilbyr sunne retter / Har for det meste vegetar & veganmat //

En sjarmerende cafe som ligger i vakre Notting Hill. Hit drar du om du er glad i sunn mat. Du kan spise alt i fra sunne pannekaker toppet med bær, acai bowls, avotoast og mer. Ikke nok med at maten ser helt fantastisk ut, men de lager søte hundeansikt i kaffen. Stilig, ikke sant? Søk dem gjerne opp på Instagram @farmgirlcafe for se enda flere bilder. Du finner Farmgirl både i Notting Hill, Chelsea og i Soho.

ANDRE CAFEER & RESTAURANTER

London er proppet full med kule, kreative, gøyale og flotte cafeer og restauranter. Det skal godt gjøres å ha tid til å besøke dem alle på en weekendtur. Mitt beste tips er å søke dem alle opp på Instagram, og se hvilke som ser mest fristende ut. Personlig synes jeg du uansett skal ha Cereal Killer Cafe, Sketch og This is a coffee shop på “to do” listen. Jeg har aldri opplevd noe lignende, og disse tre skiller seg ut. 

Er du på besøk i storbyen mer enn en langhelg, bør du ta turen til Peggys Porschen Cakes for å spise søte kaker og cupcakes, Ta turen innom Milktrain Cafe for å spise is med sukkerspinn og drikke freakshakes, spise lunsj på Élan cafe eller spise en god og italiensk middag på Bella Italia. Samt må jeg også nevne at i Camden Town får du tak i mye god mat. Hjemmelaget doughnuts, bubblewaffles med nutella og boueno, ulik veganmat, kina, thai, japansk, italiensk, amerikansk og britisk mat. Det ryktes at du får kjøpt London’s beste fish & chips i hjertet av Camden.. 😉

Håper noe så fristende ut, og at du ble litt klokere på hvor du bør spise når du er i vakre London.