EDINBURG REISEGUIDE

Kunne du tenkt å tatt deg en tur til flotte Edinburgh i Skottland? Da er denne guiden midt i blinken for deg!

HER BOR DU

Jeg vil tørre å påstå at det er lett å finne et sted å bo i Edinburg da byen ikke er den største. Selv bodde jeg på et hotell som heter “Fraser Suites Edinburgh“. Et veldig ok hotell som ligger kjempe fint til. Det ligger midt i smørøya, og har kort gåavstand til det aller meste. Restauranter, cafeer, shopping og ulike attraksjoner er bare noen få minutter unna. Ikke nok med det, men det tar maks 6-7 minutter å gå ned til togstasjonen. 

På hotellrommet får man vann, det nødvendige av toalettsaker, aircondition, safe, vannkoker og et lite kjøleskap. Jo større rom man bestiller, jo bedre plass, bedre utsikt samt får du også morgenkåper og tøfler. 

Andre hoteller som ligger veldig fint til: 

  • 1. Radisson Blu Edinburgh
  • 2. Balmoral Hotel, Edinburgh
  • 3. Ibis Hotel Edinburgh

HER SHOPPER DU

Shopping-mulighetene er langt i fra små. I Edinburgh finner du det meste. Du har butikker som f. eks H&M, Primark, Topshop, Urban Outfitters, New Look, Louis Vuitton, Gucci, Marc & Spencer, Zara, Mango, River Island, Dr. Martens, JD Sports, Next, Levis, Lush Spa og mye mye mer! 

Mitt aller beste tips for å finne det du leter etter, er å søke butikkene opp i google maps på telefonen. Da får du opp nøyaktig adresse og veibeskrivelse, enn at jeg skal fortelle deg her på bloggen. Samt kan man også inn i google maps og søke på et emne som f. eks “shopping”. Da får du opp alle shoppinggatene som har mer enn 5 butikker. MEN skulle du ikke få det til, bør du dra hit: 

1. Princes St finner du de store kjedebutikkene som f. eks Topshop, H&M, Zara og flere

2. I Multrees Walk finner du dyre merkevarer og designervarer som f. eks Louis Vuitton, Gucci, Harvey Nichols, Reiss og Burberry. 

3. Victoria Street – ikke noen kjente butikker, men veldig mange søte lokale + flere Harry Potter butikker!

DETTE GJØR & SER DU

Edinburgh er full av flott og historisk arkitektur. Du finner gamle bygninger rundt hvert eneste hjørne, og på toppen ser du slottet som gir byen det ultimate preget. Man får virkelig følelsen av at man er i Skottland med alle de flotte bygningene og historien rundt seg, som skaper en flott atmosfære i byen. Du finner også mange fine parker som man kan sitte og slappe av i, ha en liten piknik og kose seg. Glad i historie eller ikke, man bør absolutt sette av litt tid til å få meg seg disse fabelaktige bygningene.

Man kan ikke reise hjem fra byen uten å ha tatt turen til slottet som ligger på toppen med utsikt over hele Edinburgh. Det skal nevnes at det koster penger for å komme inn på selve slottet, men man får også se mye av å gå rundt utenfor. Andre attraksjoner du kan sjekke ut, er blant annet: 

1. Drar du i august, kan du oppleve en fantastisk kunstfestival! Den kan du lese mer om her.

2. Pakk turklær og klatre opp en utdødd vulkan med navnet Arthur’s Seat. Turen passer for de aller fleste, og krever ikke klatre-kunnskaper eller lignende for å komme seg til toppen. Kommer du fra Norge, klarer du deg innmari fint.. 😉 

3. Glad i Harry Potter? Hva med å ta turen til hvor trollmannen ble skapt sammen med JK Rowling. Besøk The Elephant Café der Harry Potter forfatteren satt å skrev de fantastiske bøkene. 

4. I hjertet av Edinburgh finner du National Museum of Scotland. Her kan du blant annet se den berømte klonede sauen, Dolly og mye mye mer!

Det spøker i byen..

…Ønsker man å gjøre noe litt uten om det vanlige kan man slenge seg på en “ghostbus tour”. Selv er jeg livredd når det kommer til skumle ting, men denne bussturen var virkelig noe for seg selv. Innholdsrik, morsom og underholdene. Må også nevne at guidene legger virkelig sjelen sin i arbeidet, og gjør alt for at du skal få den beste opplevelsen. Det kostet rundt 100kr per person for å delta, og bussturen tar ca 1t.

HER SPISER DU

Det finnes utallige cafeer og restauranter du kan spise på i Edinburgh. Jeg har selvsagt funnet de jeg tror du vil like best, og som jeg selv var veldig imponert over. Dere vet jo min store passion for smoothie bowls, sunn og vegansk mat. Når jeg er ute på farten, elsker jeg å finne cafeer og restauranter som serverer vegansk og sunn mat. Her får du som regel utrolig god, smakfull mat og mye for pengene. Veganer eller ikke, de aller fleste serverer noe for alle. Dietten/kosten er gjerne ikke så viktig – men hvordan det smaker, ikke sant? 🙂 Her bør du altså ta turen om du skal til Edinburgh: 

CAFEER & RESTAURANTER DU BØR BESØKE:

Hula Juice Cafe: Her går du om du er like glad i smoothies og avokado toast som meg. Juice Hula Cafe har mye digg på menyen. De tilbyr for det meste vegansk, og ellers veldig sunn mat. Her går du for å spise frokost, lunsj eller et lite mellommåltid. Ikke nok med at maten er veldig god og smakfull, men interiøret er også veldig stilig! 

Novapizza vegetarian kitchen: Glad i pizza? Da bør du absolutt spise her. Utvalget i vegetariske og veganske pizzaer, er kjempe bra og smaker helt himmelsk. Noe av det jeg synes var det kuleste med denne restauranten, var at du kunne velge om du ønsket vegansk eller vanlig ost på alle rettene. Det er ikke ofte man får tilbud om! Restauranten er liten, men utrolig koselig. Servicen er også fantastisk. 

Holy Cow: Hit drar du for å spise lunsj eller middag. Det ryktes at de har verdens beste veganske sandwicher og tidenes burgere. Nam! 

Pumpkin Brown: Glad i chai latte? Da må du sette av tid til å ta turen innom Pumpkin Brown. Her serverer de kun vegansk, men både mat og drikke skal være helt magisk på smak. Flere anbefaler suppene og salatene deres.