BARCELONA REISEGUIDE

Kunne du tenkt å tatt deg en tur til den flotte storbyen Barcelona som ligger i Spania? Da er denne guiden midt i blinken for deg.

BASIC & ENKEL FAKTA OM BARCELONA!

– Euro er valutaen i storbyen, og de aller fleste tar kort. 

– De lokale snakker spansk, og er helt ok i engelsk. Det kan være smart å ha adressen til hotellet tilgjengelig slik at taxisjåfører finner enkelt frem da de ofte ikke er så god i andre språk. 

– Adapter er ikke nødvendig i Spania. 

– Det koster ca 30-40 euro med taxi fra flyplassen til sentrum per vei, men det finnes også annen transport som f. eks buss.

– Det tar ca 2t å fly fra Oslo Lufthavn.

HER BOR DU

Det skal mye til for å ikke finne et hotell å bo på når man ønsker å dra til Barcelona. Du finner hoteller rundt hvert hjørne, og flere er utrolig flotte og koster nødvendigvis ikke skjorta. Jeg bodde på et hotell som heter “Yurbban Trafalgar Hotel“, som ligger veldig sentralt til shopping, attraksjoner, restauranter og matvarebutikker. Et moderne og flott hotell som hadde både rooftop pool, stor frokostsal og treningssenter. Bassenget på taket er ubeskrivelig vakkert, og man har utsikt over hele byen. En fenomenal utsikt, rett og slett. 

Med flere gode restauranter, cafeer, shopping og ulike attraksjoner bare noen få minutter unna, kan man slappe av og nyte ferien. Samt tar det også rundt 10 minutter å gå til stranden, som gjør at man får alt man trenger når man er på ferie. Dersom du ikke er så glad i å gå, kan du leie gratis sykler av hotellet eller leie elektriske sparkesykler til et par euro. Kult, ikke sant? 

På hotellrommet får man vann, det nødvendige av toalettsaker, aircondition, safe, vannkoker og et lite kjøleskap. Jo større rom man bestiller, jo bedre plass får man. Du kan også booke hotellrom med balkong, men de koster en tusenlapp ekstra. 

Andre hoteller som ligger veldig fint til i Barcelona: 

DETTE GJØR & SER DU

Det finnes så mye å gjøre, se og oppleve i denne vakre byen. Alt i fra historiske museum og bygninger, shopping og andre attraksjoner. Du kan kose deg på store flotte stranda, gå langs strandpromenaden, besøke designer-butikker og kose deg med paella i gamlebyen.

1. La Sagrada Familia – en kirke som har et helt spesielt utsende og arkitekttur. Selv har jeg aldri sett noe lignende, og La Sagrada Familia er virkelig et syn både utenfra og innvendig. OBS – det kan være veldig mange turister her, så vil anbefale å gå tidlig på morgenen. 

2. Barcelona Cathedral – denne flotte katedralen ligger midt i hjertet av Barcelona sentrum, og man sitte å spise middag på flere restauranter rundt den. Selv har jeg bare sett den utenfra, og aldri vært inni. Du bør absolutt sette av tid til å gi katedralen et besøk, fordi du kan kjøpe en billett for å gå på taket av katedralen, og se gamlebyen ovenfra. Kult, ikke sant? 

3. Palau de la Música Catalana – Hit går du dersom du ønsker å ta et bilde med de berømte søylene som jeg står med nedenfor. Det skal sies at du kommer ikke inn hit med mindre du betaler 20 euro og blir med på en guidet tur, men du får opplevd mye og lært en del historie. Bygningen i seg selv er fenomenal, og veldig bildevennlig! 

Barcelona, du er vakker!

4. Parc Güell – en “by” full av mosaikk! Hit drar du om du er glad i farger, kunst og utsikt, fordi du får en fabelaktig utsikt over storbyen, og man er omringet av flotte skulpturer og bygninger dekket i mosaikk. 

5. Gå en tur langs strandpromenaden. Denne er bare så fin, og under høysesong arrangeres det flere lokale marked på kveldene. Her kan du få kjøpt alt i fra håndlagede smykker, vesker og mat. Det er også veldig fint å ta seg en sykkeltur her når du ønsker en pause fra solingen / shoppingen 🙂 

6. Shop til you drop hos Placa Catalunya, Passeig de Gràcia og f. eks Diagonal. Her finner du alle de kjente merkene på rekke og rad, som f. eks Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Burberry, Prada og Armani. Er man derimot ikke fullt så merkebevisst og er ikke så keen på å bruke opp alle lommepengene, så kan El Born være et godt alternativ. El Born ligger i gamlebyen, og er proppet full av moderne butikker som f. eks Pull&Bear, Bershka, Zara, H&M, Mango og mer. Man finner også flere lokale og små butikker som selger alt i fra som, smykker, hatter og klær. 

7. Glad i kunst? Da bør du ta turen til Museu Picasso, som er et museum fullt av skatter fra den verdens berømte kunstneren Pablo Picasso.

Barcelona har så mye fint og gøy å by på, både til små og store. Hit drar du for å slappe av, for å ha en innholdsrik ferie, på jentetur eller på en romantisk kjæreste tur. Mitt beste tips må være å booke et hotell med rooftop basseng, fordi da slipper du å alltid måtte gå til stranden for å nyte sola. Det kan være utrolig deilig og ikke minst avslappende å bare gå rett opp på taket for å ha noen timer i solen, gå ned på hotellrommet for å slappe av i skyggen og ha kald drikke tilgjengelig i hotellbaren. 

Gira på enda flere reisetips? Da er dette noe for deg!