4 flotte fjelltopper i nærområdet!

På jakt etter å beseire nye fjelltopper og oppleve noe nytt i nærområdet? Sjekk ut disse nydelige turene Alexander og jeg har gått i vår!

Skomakernibba

I vakre Vikedal finner man denne nydelige toppen, Skomabernibba. Med utsikt over hele Vikedal sentrum og de andre fjellene, er turen absolutt verdt det. Jeg skal ærlig innrømme at jeg synes løypa var tøff da den er ganske bratt. Har du har gode sko, nok vann og et greit tempo går det fint. Alexander og jeg brukte ca 45min opp.

Parkering: Rett etter du ser skiltet “Skomakernibba” ser du en gård på venstre side. Her kan du parkere gratis.

Hodnafjellet

En av mine favoritturer i nærområdet, går til Hodnafjellet. Turen opp til topps er enkel og ikke for krevende, og tar alt mellom 40-50 min opp. Du starter først på en fin grussti som hører til en gård, og går deretter blir terrenget mer stein og mark. Vil anbefale å ha med en ekstra genser / tøy om du ønsker å nyte utsikten. Det kan blåse veldig mye på toppen, som gjør at det kan bli ekstra kaldt til tross for pent vær.

Parkering: Ved veikanten.

Himakånå

En ca 50 minutters kjøretur fra Haugesund, kan du gå Himakånå som ligger i Nedstrand. Selv mener jeg dette er en av de beste turene. Alexander og jeg bruker ca 1 – 1,5t opp, og terrenget er relativt greit. Anbefaler å nyte toppen og utsikten, så gjerne ha med ekstra plagg slik at du ikke fryser. Det kan blåsen en del på toppen.

Parkering: Du kan ikke parkere der selve turstien starter, men du kan stå gratis om du parkerer på Jokeren som er ca 5-10min gåavstand fra start.

Dyrafjellet

Rett over veien fra tomten vår, kan du gå til topps på Karmøy kommunes høyeste fjell, Dyrafjellet. Du kan også parkere ved Toskatjørnet, og gå derfra. Det er sti delvis hele veien, og når man kommer til topps har man utsikt over Førresfjorden. Utrolig fin tur, som passer for alle. Alexander og jeg brukte overraskende kun 10 minutter fra tomten vår, men om du begynner fra Toskatjørnet vil turen ta alt i fra 35-45min.

Parkering: Du kan parkere gratis ved Toskatjørnet.