10 TING Å GJØRE I SHARJAH!

Har du lyst til å dra til Emiratene? Hva med å besøke den kulturelle og magiske byen Sharjah? Bli inspirert!

SHARJAH REISEGUIDE

Hvem kunne tenke seg å dra til fantastiske Sharjah, og oppleve arabisk kultur, flotte hoteller og nydelige omgivelser? For et par måneder siden hadde jeg et par uforglemmelige dager i den flotte storbyen Sharjah, som ligger like ved den kjente arabiske byen Dubai. En by som er bygd på kultur og historie, og har mye å by på. Alt i fra ørkensafari, shopping, god mat, ulike museum og flotte parker som er verdt et besøk.

Her har du et par fakta om den fine byen! 

1. Du trenger adapter i Sharjah. De fleste hoteller tilbyr også USB inngang. 

2. Hovedspråket er arabisk, men de aller fleste er gode i engelsk.

3. Den lokale tiden ser slik ut: Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

4. En vanlig middag koster rundt 100-200 kroner. Det serveres ikke alkohol i Sharjah, verken på hoteller eller på restauranter / cafeer i sentrum. 

5. Det beste er å fly til Dubai, og ta en taxi fra Dubai til Sharjah. Det kan ta alt i fra 30-70 minutter, så du bør beregne god tid. 

6. I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I Sharjah er det noe strengere enn i f. eks Dubai, der du bør dekke til skuldre og knær. Menn bør ha langbukser, og unngå å bruke shorts utenfor hotellområdene.

5 FLOTTE OPPLEVELSER

1. Ras Al Khaimah ørkensafari med middag: Å dra på ørkensafari er absolutt et must. Selv var vi med på en heldagstur sammen med Ras Al Khaimah, og fikk en kjempefin opplevelse! Her får man kjørt i ørkenen, vandre rundt i sanddynene og spise middag når solen går ned. Dog skal det sies at de ikke tilbyr noe som er vegetar/vegan vennlig. Det kan sikkert bestilles i forkant, men man kan ikke forvente å få mat servert uten kjøtt under turen. 

2. Al Noor Island: Hit drar du for å besøke den idylliske sommerfugl parken og for å se på de alle flotte plantene som er plantet på øyen. Samt får du en utrolig fin utsikt over byen. 

3. Souk Al Arsah: En ekte arabisk handlegate. Her finner du alt i fra flotte skjerf, arabiske håndvesker, dekor og mer. Her er det også viktig å prute. 

4. Al Mamzar Beach Park: En nydelig strand med både cafeer og bassenger. Hit drar du for å nyte strandlivet og for å jobbe med brunfargen! 

5. Al Noor Mosque: Det er ikke alltid man får lov til å gå inn, men dersom du gjør en liten reseach før avreise, kan du besøke den flotte moskeen Al Noor som ligger bare et par minutter unna sommerfugl parken og øyen Al Noor Island.

5 MUSEUM DU BØR BESØKE

  • 1. Sharjah Museum of Islamic Civilization
  • 2. Sharjah Art Museum
  • 3. Sharjah Art Foundation – Al Mureijah Square
  • 4. Sharjah Classic Car Museum
  • 5. Al Eslah School Museum