VEGANSKE COOKIES MED SJOKOLADEBITER!

Like glad i kaker og cookies som meg? Da må du prøve denne oppskriften!

De beste cookiesene!

Er det noe jeg elsker å kose meg med på høsten, er det kaker og cookies. Det er noe med den kosen å pakke seg inn i et ullpledd, fyre i peisen, lage seg en god kakao og unne seg en deilig kjeks med sjokolade. Er du ikke enig?

Etter både Alexander og jeg begynte å spise vegansk, har jeg lengtet etter å unne meg en god kjekspakke. Før var favorittene Ballerina og Safari-kjeks. Da disse inneholder både egg og melk, ønsker jeg ikke å spise dem lengre. Heldigvis stopper ikke et vegansk kosthold meg i å lage og prøve nye oppskrifter, fordi med denne oppskriften trenger jeg verken ballerina eller safari-kjeks! Mine veganske cookies med sjokolade biter er bare helt magiske på smak, og i følge Alexander mye bedre enn de du finner å butikken. Yey!

Oppskrift

(Oppskriften tilsvarer ca 12 cookies)

  • 150g kokosolje / eller en annen olje
  • 100g kokossukker
  • 50g sukrin (fås kjøpt hos Funksjonellmat)
  • 50g eple & pære syltetøy
  • 1ts vanilje essens
  • 250g hvetemel
  • 50g havremel
  • 1 ts bakepulver
  • Opphakket vegansk sjokolade / 86% kokesjokolade

Slik gjør du: Sett ovnen på varm luft på 180*c. Miks sammen alt det tørre, for å så tilsette kokosoljen, syltetøyet og sjokoladebitene. Røren/deigen skal bli veldig tørr, og du bør forme og fordele cookiesene med hendene. Selv ruller jeg dem alltid i små kuler, for å så gjøre dem flate etter deigen/røren er fordelt. Sett dem i midten av ovnen, og la dem stå i 10-15min.

Så ikke disse bare helt magiske ut? Gjerne tagg meg eller send meg et bilde hvis du tester ut oppskriften. Husk at du også finner flere bake-oppskrifter på bloggen!