Få et realt system i kjøkkenskapene!

Er du lei av å ikke ha system og orden i skuffer og skap på kjøkkenet? Les om mine beste tips til å få et ryddig, organisert og systematisk kjøkken!

Fra rot til ro

Har du opplevd at du ikke vet hvor ting er på kjøkkenet, at du kjøper noe du allerede har fra før av og at du ikke vet hvordan du skal organisere ting på kjøkkenet? Du er ikke alene. Det tok Alexander og meg nærmere 6 år før vi tok tak i kjøkkensystemet vårt. Noe måtte gjøres, og det måtte bli .

Er det noe jeg virkelig misliker og utrivs med, er det rot. Er du lik? Selv har jeg hatt det systematisk og ryddig i garderoben, i kontorskuffene og i boden – men på kjøkkenet derimot..

Både Alexander og jeg har hatt et relativt ryddig og organisert kjøkken fra dag en. Men som jeg liker å si, alt kan forbedres. Endelig fant jeg ut hvordan vi kunne organisere ting på kjøkkenet, og hvilket system vi skulle gå for.

Stilfullt, oversiktlig og enkelt!

Fra plastposer og pappesker til glasskrukker fikk vi et stilfullt, oversiktlig og enkelt system på kjøkkenet. Vi gikk til innkjøp av noen fine rimelige glasskrukker med bambuslokk fra IKEA, og har sortert alt etter type mat og tilbehør. Mat og diverse som vi bruker ofte i hverdagen, fikk plass i glasskapet vårt. Mel, proteinpulver og annet som tar større plass ble plassert i større krukker i en egen hylle. Det finnes ulike fordeler med et organisert og systematisk kjøkken. Ikke nok med at det gir ro i sjelen og ser fint ut, men du kan også redusere matsvinn og spare penger.

Ønsker du å gjøre det samme som oss, vil jeg anbefale å ta til deg tipsene mine nedenfor. 🙂 Enjoy!

Gjør det selv!

  • Det aller første du bør gjøre er å se hva du har i skuffer og skap, ta. ut alt og fordele matvarer og kjøkkenredskaper hver for seg. Krus, bestikk, skåler og bokser i et skap, matvarer i det andre.
  • Tell over hvor mange ulike krukker du trenger før du går til innkjøp. Vi noterte ned alt vi hadde i skuffer og skap, og la til 5stk ekstra just in case. Eks: hvetemel, havregryn, solsikkefrø, kakaopulver, sukker, granola etc skal fordeles i egne krukker.
  • Finn ut hvilke krukkestørrelser du har plass til, og hvor mange. Ta gjerne mål av hyllene slik at du ikke få et stort bom-kjøp.
  • Tenk deg godt om hvilke matvarer og tilbehør du bruker mest. Plasser de tingene du bruker ofte der dem er mest tilgjengelig.
  • Kjøp krukkene du trenger + et par ekstra for å være på den sikre siden, eller ta vare på glasskrukker du gjerne får av å kjøpe syltetøy etc.
  • For å gjøre systemet enda bedre og lettere, bruk en dymo label printer fra f. eks Staples for merkere hver krukke.
  • Når krukkene er på plass, kan du faktisk redusere plastforbruket også ved å handle f. eks frø, bønner og nøtter i løsvekt. Bruk en gjenbrukbar pose eller ta med krukkene på butikken 🙂